> Voliotaki: ΙΡΙΔΑ ΤΟΥ ΜΑΤΙΟΥ. "Η ΓΛΩΣΣΑ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ"

Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015

ΙΡΙΔΑ ΤΟΥ ΜΑΤΙΟΥ. "Η ΓΛΩΣΣΑ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ"


Του ΝΑΠΟΛΕΟΝΤΑ ΧΑΣΑΚΟΥ.
Φυσικοθεραπευτής.
Επιστημονικός Συνεργάτης στο voliotaki.

Η ίριδα του ματιού είναι ένα είδος καθρέφτη, που αντανακλά την εικόνα του εσωτερικού ανθρώπινου οργανισμού. 
Μέσα σε αυτήν αντικατοπτρίζονται οι βλάβες η οι τάσεις και προδιαθέσεις που έχουν τα διάφορα όργανα για ασθένεια.

Έχει παρατηρηθεί ότι η υγεία, η καλή δηλαδή λειτουργία και η πάθηση ενός κάποιου οργάνου του ανθρώπινου οργανισμού είναι δυνατόν να καταγραφεί και να παρατηρηθεί σε κάποια περιοχή της ίριδας με την εμφάνιση κάποιων σκιών η γραμμών. 

Το γεγονός ότι εμφανίζονται σημάδια η γραμμές επάνω στην ίριδα, όταν υπάρχει κάποια βλάβη σε κάποιο όργανο, δεν σημαίνει ότι επηρεάζεται αρνητικά η ίριδα και η δυνατότητα για όραση.
 

Η ίριδα αντικατοπτρίζει μία κατάσταση. Είναι ανεξήγητο όμως για ποιο λόγο η ίριδα έχει το προνόμιο αυτό να δείχνει δηλαδή τα μυστικά του οργανισμού.

Οι περισσότεροι επιστήμονες διακηρύττουν ότι οι νευρικές ίνες του Αυτόνομου Νευρικού Συστήματος από κάθε όργανο, αδένα και  του σώματος, επεκτείνονται ως το θάλαμο, υποθάλαμο του εγκεφάλου μας μέσω του οφθαλμικού τμήματος με το τριδυμικό γάγγλιο στα κινητικά νεύρα της μυϊκής δομής της ίριδας. 

Οι αλλαγές σε αυτές τις ωθήσεις οι οποίες διευθύνονται από τα κινητικά νεύρα, θα πρέπει να είναι υπεύθυνες για τις βαθμιαίες αλλαγές που συμβαίνουν στη δομή των ιστών της ίριδας.

Η ιριδολογία είναι επιστήμη της πρόγνωσης και ανάλυσης της υγείας του ανθρώπου.


Όχι όμως επιστήμη της θεραπείας. Με την << ανάγνωση>> της ίριδας του ματιού ενός ασθενούς, ο ιριδολόγος είναι σε θέση να πει που έχει τη ρίζα της η ασθένεια και αυτομάτως επιλέγει τη σωστή μέθοδο για την ενίσχυση και την επαναφορά στη σωστή λειτουργία του οργάνου που πάσχει και δημιουργεί το πρόβλημα. 

Η ιριδολογία στηρίζεται βασικά στηνπαρατήρησητον συσχετισμό και την μελέτη καταστάσεων

Εντοπίζει το πάσχον όργανο και αναλύει την κατάσταση του. Εξακριβώνει τις φυσικές αδυναμίες η δυνατότητες του οργανισμού.


Επίσης η εξέταση της ίριδας βοηθάει στο να διαπιστωθεί κατά πόσο η μέθοδος θεραπείας που επιλέχθηκε από τον θεράποντα της φυσικής α-φαρμάκου θεραπευτικήs, είναι αυτή που θα φέρει τα απαιτούμενα αποτελέσματα.

Είναι πράγματι θαυμάσιο να μπορείς να διαβάσεις το ιστορικό της υγείας ενός ασθενή στις ίριδες των ματιών του. 

Κληρονομικές αδυναμίες, κληρονομικές τάσεις, διανοητικές ελλείψεις, όργανα που υπολειτουργούν, νευρική υπερένταση η κατάπτωση, υπερβολική συρροή χλωριούχου νατρίου στον οργανισμό μας, όπως επίσης και Προβλήματα και καταστάσεις του πεπτικού μας συστήματος, κακή κυκλοφορία.

Η ιριδολογία δεν κάνει διάγνωση ασθενειών. Ο τρόπος που δρα είναι ακριβώς όπως η οστεοπαθητική βασιζόμενη στην ίδια αρχή. 

Μέσω της ιριδοσκόπησης ο οστεοπαθολόγος μπορεί να δει αν κάθε όργανο δέχεται ελεύθερα ζωική ενέργεια από τον εγκέφαλο μέσω της σπονδυλικής στήλης.

Επίσης μπορούμε να δούμε αν τα όργανα τρέφονται σωστά, δηλαδή αν η διαιτητική που ακολουθεί το άτομο επηρεάζει δυσμενώς η ευμενώς το ιδιαίτερο όργανο που ενδιαφερόμαστε να μάθουμε για την φυσική του κατάσταση.

Η φύση είναι εκείνη που κάνει την αναπροσαρμογή και φροντίζει για τις διάφορες καταστάσεις του οργανισμού μας. 

Την ιριδοσκόπιση θα μπορούσαμε να την χαρακτηρίσουμε σαν μία μέθοδο που σέβεται τους νόμους της φύσης, γιατί δεν επεμβαίνει βίαια επάνω στην φυσιολογική λειτουργία του οργανισμού. 

Η ίριδα του ματιού μπορεί να χαρακτηρισθεί σαν το παιδί που δεν μπορεί να χαρακτηρισθεί σαν το παιδί που δεν μπορεί να κρυφτεί η να κρατήσει το στόμα του κλειστό.

Στην πρώτη χονδρική παρουσίαση του χάρτη της ίριδας ο Μέγιενζ παρουσίασε δύο κύκλους ο καθένας από τους οποίους συμβόλιζε τα δύο μάτια και τους χώρισε σε τέσσερα τεταρτημόρια. 

Το πάνω μέρος των δύο πάνω τεταρτημορίων το αφιέρωσε στον εγκέφαλο, το κάτω στα κάτω άκρα και στα γεννητικά όργανα. 

Τα δύο τεταρτημόρια που βρίσκονταν αριστερά τα αφιέρωσε σε εκείνα τα όργανα του οργανισμού που από την φύση τους βρίσκονται αριστερά μέσα στο ανθρώπινο σώμα, ενώ τα δύο δεξιά τεταρτημόρια σε εκείνα τα όργανα που βρίσκονται στα δεξιά.