> Voliotaki: Η 34χρονη Ελληνίδα που επί 46 ώρες έτρεχε στις Αλπεις -Τερμάτισε με την ελληνική σημαία στα χέρια! (ΒΙΝΤΕΟ)

Δευτέρα 31 Αυγούστου 2015

Η 34χρονη Ελληνίδα που επί 46 ώρες έτρεχε στις Αλπεις -Τερμάτισε με την ελληνική σημαία στα χέρια! (ΒΙΝΤΕΟ)

alpeis

Η 33χρονη φυσιοθεραπεύτρια από τα Ιωάννινα, Αλεξάνδρα Τσουκανέλη, έγινε η πρώτη Ελληνίδα η οποία τερμάτισε στη μεγάλη διαδρομή των 170 χιλιομέτρων στον κορυφαίο αγώνα ορεινού τρεξίματος, Ultra Trail du Mont-Blanc, μίας αθλητικής διοργάνωσης που θεωρείται η πλέον δημοφιλής στον πλανήτη.

«Η δοκιμασία είναι σωματική και ψυχική» αναφέρει η 33χρονη αθλήτρια στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και δηλώνει χαρούμενη για το τον τερματισμό της σε μία πολύ δύσκολη διαδρομή στις Άλπεις.
Για περίπου δύο εικοσιτετράωρα, 46 ώρες 13 λεπτά και 36 δευτερόλεπτα, η Αλ. Τσουκανέλη έτρεχε χωρίς να σταματήσει. Μάλιστα, λέει χαρακτηριστικά: «Δεν κοιμήθηκα. Σε κάτι τέτοιους αγώνες, το μοναδικό που σκέφτεσαι είναι ο τερματισμός. 
Μπορεί να σου συμβούν πολλά, όσο καλή προετοιμασία και εάν έχεις κάνει. Ανεβαίνεις και κατεβαίνεις βουνά. Τα περάσματα ήταν και στα 2.700 μέτρα, ενώ η συνολική υψομετρική διάφορα ήταν 10.000 μέτρα ανάβαση και άλλα τόσα, κατάβαση».
Οι καιρικές συνθήκες στις Άλπεις, ήταν καλές, καύσωνας, όπως σημειώνει η αθλήτρια και εξηγεί πως ο αγώνας, επί της ουσίας, είναι ο γύρος του ορεινού όγκου Mont Blanc, με τους αθλητές να περνούν από τρεις χώρες, τη Γαλλία, την Ιταλία και την Ελβετία και αφετηρία το Chamonix. Μάλιστα, προσθέτει: 
«Είχα ατυχίες στον αγώνα. Τις ξεπέρασα. Είναι αγώνας που δοκιμάζεσαι σε πολλά πράγματα».
Είναι η τρίτη φορά που η Αλ. Τσουκανέλη συμμετέχει στην οργάνωση. Το 2012 είχε τερματίσει, με ακόμη μία Ελληνίδα, αλλά σε διαδρομή 110 χιλιόμετρων γιατί, όπως θυμάται, λόγω κακοκαιρίας, οι διοργανωτές είχαν κόψει τα ψηλά περάσματα.
Στην κορυφαία διοργάνωση UTMB, συμμετείχαν 12 Έλληνες αθλητές, σε σύνολο 2.523 από όλο τον κόσμο. Ενδεικτικό της δύσκολης διαδρομής τους είναι το γεγονός πως 900 δρομείς εγκατέλειψαν την προσπάθεια και δεν τερμάτισαν.