> Voliotaki: ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ: Γιατί το ΔΝΤ στυλώνει τα πόδια του για επίτευξη συμφωνίας – Ποιος είναι ο στόχος του

Πέμπτη 25 Ιουνίου 2015

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ: Γιατί το ΔΝΤ στυλώνει τα πόδια του για επίτευξη συμφωνίας – Ποιος είναι ο στόχος του

ELLADA

Σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές το ΔΝΤ προσπαθεί να εξασφαλιστεί μέσω της ΕΕ σε περίπτωση που η Ελλάδα δεν πληρώσει τα 30 ΔΙΣ που οφείλει στο ταμείο.

Σε περίπτωση οποιαδήποτε αναδιαρθρώσεις του χρέους το ΔΝΤ θα ζητήσει διασφαλίσεις ότι θα πάρει τα λεφτά του πίσω.
Έτσι εξηγείται ότι από το πρωί ότι στις διαπραγματεύσεις συμμετέχει ο Klaus Regling Managing Director του Ευρωπαϊκού Ταμειού
Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF)
Τι είναι το EFSF : Πρόκειται για ένα ταμείο με πολλαπλούς ρόλους, δημιουργήθηκε για να παρέχει χρηματοδότηση και γενικά οικονομική βοήθεια σε διάφορα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα. Για παράδειγμα, κράτη μέλη που μπορεί να μην μπορούν να δανειστούν χρήματα (να βγουν στις αγορές, κλπ) τα στηρίζει το ταμείο αυτό.
Ο Τσίπρας στριμωγμένος για τα νέα μέτρα που έχει προτείνει στουςθεσμούς και τους υπερβολικούς φόρους έχει ζητήσει την απεμπλοκή του ΔΝΤ μέσω της πιο κάτω λύσης :ΕΞΑΓΟΡΑ ΤΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΑΝΕΙΟ ΤΟΥ ΔΝΤ (ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ 30 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2030) ΜΕΣΩ ΤΟΥ EFSF
Ένα τέτοιο γεγονός ισοδυναμεί με :
-αναδιάρθρωση του χρέους αφού το κόστος του δανείου από το ΔΝΤ έναντι εκείνου από το EFSF είναι περίπου 3 φορές φθηνότερο σε βάση επιτοκίων.
-Ένας θεσμός λιγότερος και μια εικόνα του κ. Τσίπρα ότι έδιωξε το ΔΝΤ από την χώρα.