> Voliotaki: Χίος: Εικόνες ντροπής με δεκάδες μετανάστες στο κτίριο της αστυνομίας (ΦΩΤΟ)

Σάββατο 18 Απριλίου 2015

Χίος: Εικόνες ντροπής με δεκάδες μετανάστες στο κτίριο της αστυνομίας (ΦΩΤΟ)


Στοιβαγμένοι στο προαύλιο και τους ορόφους της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χίου βρίσκονται δεκάδες μετανάστες, που έφτασαν το τελευταίο 24ωρο στο νησί.


Οι εικόνες ντροπής, με τους πρόσφυγες να έχουν δημιουργήσει “καταυλισμούς” στο κτίριο της αστυνομίας, προκαλούν αποτροπιασμό και αναδεικνύουν γι' ακόμη μια φορά το δράμα που ζουν οι πρόσφυγες.

Με τους αστυνομικούς να επιφορτίζονται με καθήκοντα που δεν τους αναλογούν εξαιτίας της ανεπάρκειας σχεδιασμού του κράτους οι δεκάδες μετανάστες βρήκαν προσωρινή φιλοξενία στον προαύλιο χώρο της Αστυνομίας μετατρέποντάς την σε πρόχειρο καταυλισμό.
Η ίδια εικόνα επικρατεί και στον πρώτο όροφο του μεγάρου, εκεί όπου τα γυναικόπαιδα κατέλυσαν για ξεκούραση και ηρεμία από την ταλαιπωρία ημερών που προηγήθηκε πριν την άφιξή τους στη Χίο.

Δίπλα τους διαρκώς ο Αστυνομικός Διευθυντής Χίου Ανδρέας Δαμίρης που φροντίζει για την παροχή τροφίμων αλλά και την διανομή σκεπασμάτων μέχρι η πολιτεία να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να αποφασίσει επιτέλους να δημιουργήσει υποδομές ικανές να φιλοξενούν τις τεράστιες μεταναστευτικές ροές από τα τουρκικά παράλια.

Από κοντά και οι δεκάδες πολίτες που με μία σακούλα τρόφιμα προσφέρουν ό,τι μπορούν στους Σύριους πρόσφυγές.

Τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν μετά τη σημερινή σύσκεψη για το μεταναστευτικό είναι ενδεικτικά. Από το βράδυ της Παρασκευής μέχρι τα ξημερώματα του Σαββάτου, το Λιμενικό διέσωσε 73 ανθρώπους σε Κω και Φαρμακονήσι. 

Μέσα σε 57 μέρες έχει φτάσει στην Ελλάδα το 75% του συνολικού αριθμού προσφύγων που είχε μπει στην Ελλάδα από τα νησιά όλο το 2014! 

Συνολικά, το προηγούμενο έτος έφτασαν στη χώρα μας μέσω των νησιών του Βορείου Αιγαίου 24.962 μετανάστες και τις τελευταίες 57 μέρες έχουν μπει 8.650! 

Πηγή: politischios.gr