> Voliotaki: Πάτρα: Πετάει για Ιταλία ο 4χρονος Αλέξανδρος! Απογειώθηκε το C-130

Σάββατο 28 Μαρτίου 2015

Πάτρα: Πετάει για Ιταλία ο 4χρονος Αλέξανδρος! Απογειώθηκε το C-130

Ταξίδι σωτηρίας στην Ιταλία για τον 4χρονο Αλέξανδρο, που πάσχει από σοβαρό καρδιολογικό πρόβλημα.

Λίγο μετά τις 20:30, απογειώθηκε από τον Άραξο το C-130 που μεταφέρει το παιδί στην Πάντοβα της Ιταλίας όπου θα υποβληθεί σε μεταμόσχευση καρδιάς.

Το αγόρι μεταφέρθηκε συνοδεία περιπολικών της Αστυνομίας, με ειδική κινητή μονάδα του ΕΚΑΒ στο
αεροδρόμιο του Αράξου. Μαζί του ήταν τόσο οι ειδικοί Ιταλοί επιστήμονες όσο και ο διευθυντής της ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πάτρας, όπου υποβλήθηκε νωρίτερα σε εγχείριση.

Το απόγευμα, ολοκληρώθηκε με επιτυχία η λεπτή χειρουργική επέμβαση στον 4χρονο Αλέξανδρο, από τους Ιταλούς γιατρούς που έφτασαν στη χώρα μας γι' αυτό το σκοπό, και οι οποίοι κατάφεραν να συνδέσουν τον μικρό με μηχάνημα εξωσωματικής κυκλοφορίας.

Όταν το C-130 φτάσει στην Ιταλία, ο μικρός θα μεταφερθεί με ασφάλεια στο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο της Πάντοβα, όπου πρόκειται να υποβληθεί σε μεταμόσχευση καρδιάς. 

Ο Αλέξανδρος νοσηλευόταν τις τελευταίες έξι ημέρες στη μονάδα εντατικής θεραπείας παίδων και εφήβων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, αντιμετωπίζοντας σοβαρό καρδιακό πρόβλημα. Αρχικά είχε μεταφερθεί από την Πρέβεζα, όπου διαμένει με την οικογένειά του, σε νοσοκομείο των Ιωαννίνων και από εκεί στο νοσοκομείο της Πάτρας.

Λόγω του σοβαρού προβλήματος υγείας υπήρξε άμεση κινητοποίηση των υπηρεσιών του υπουργείου Υγείας, για τη μεταφορά του 4χρονου στο εξωτερικό, ενώ είχε διατεθεί και το πρωθυπουργικό αεροσκάφος. Όμως, λόγω της σοβαρότητας του προβλήματος, κρίθηκε αναγκαίο από τους γιατρούς να μεταφερθεί με κινητή ιατρική μονάδα, κάτι που θα μπορούσε να γίνει μόνο με μεταγωγικό αεροσκάφος.

Πάντως, το πρωθυπουργικό αεροσκάφος χρησιμοποιήθηκε για τη σημερινή μεταφορά των Ιταλών γιατρών στο αεροδρόμιο του Αράξου.

Η περιπέτεια του μικρού αγοριού έχει συγκινήσει όλους τους Έλληνες, που εύχονται όλα να πάνε καλά για το 4χρονο αγοράκι και να επιστρέψει σύντομα, σώο, στην οικογένειά του. 

Πηγή: ΑΠΕ, 
patrastimes.gr