> Voliotaki: Δελαστίκ: Ο Σαμαράς πήγε να σώσει τον εαυτό του...

Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015

Δελαστίκ: Ο Σαμαράς πήγε να σώσει τον εαυτό του...

Πως κρίνετε την κίνηση του Αντώνη Σαμαρά, να μην παραδώσει ο ίδιος στον Αλέξη Τσίπρα, τo γραφείο του πρωθυπουργού  στο Μέγαρο Μαξίμου, ρώτησε ο Νίκος Χατζηνικολάου (στην εκπομπή "Ενικός"), τον Γιώργο Δελαστίκ. 
Ο Δελαστίκ, ήταν σαφής: Ο Αντώνης Σαμαράς, με αυτή την κίνηση, προσπάθησε να σώσει τον εαυτό του  από την συντριπτική ήττα την οποία υπέστη η Νέα Δημοκρατία. 8,5 μονάδες διαφορά, είναι τεράστια.

Στη συνέχεια, ο Χατζηνικολάου ρώτησε τον δημοσιογράφο, αν του άρεσε η κίνηση  του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, να πάει από πριν (την ορκωμοσία) στον Αρχιεπίσκοπο. 

Ο Δελαστίκ του απάντησε, πως, ο Αλέξης Τσίπρας είναι αληθινός.  

Και εστίασε σε 3 σημεία: 

Πρώτον, ο Τσίπρας πραγματοποίησε την πρώτη του ομιλία με φόντο το πανεπιστήμιο (Προπύλαια), κίνηση η οποία έχει ισχυρό συμβολισμό. Δεν πήγε στο Ζάππειο να κλειστεί και να τον έχουν μόνο οι δημοσιογράφοι. 

Δεύτερον, καλά έκανε που πήγε στον Αρχιεπίσκοπο να του εξηγήσει πως δεν ενέχει το στοιχείο της προσωπικής αντιπαράθεσης με τον ίδιο, το ότι θα δώσει πολιτικό όρκο.

Και τρίτον, καλά έκανε επίσης που πήγε μετά την ορκωμοσία στο μνημείο πεσόντων, στην Καισαριανή.

Ωστόσο, ο Δελαστίκ τόνισε, πως, "περιμένουμε να δούμε τις πραγματικές πολιτικές πράξεις του νέου πρωθυπουργού"...