> Voliotaki: Η ΜΕΝΔΩΝΗ, Ο ΑΝΔΡΙΑΝΟΣ, Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΚΑΙ Η ΠΕΘΕΡΑ ΤΟΥ...

Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014

Η ΜΕΝΔΩΝΗ, Ο ΑΝΔΡΙΑΝΟΣ, Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΚΑΙ Η ΠΕΘΕΡΑ ΤΟΥ...

Το ένα φιάσκο έρχεται μετά το άλλο για την ελληνική κυβέρνηση, η τραγωδία για τους Ελληνες πολίτες δεν λέει να τελειώσει, αλλά για τον Αντώνη Σαμαρά και το επιτελείο του, οι εορτασμοί, εορτασμοί και τα συμφέροντα, συμφέροντα...

Γι΄ αυτό και δεν αφήνει να πάει χαμένο τίποτα ο πρωθυπουργός, σε μια περίοδο που η κρίση των αξιών στην κυβέρνηση είναι ένα μέγιστο θέμα, αφού το κόκκινο, γίνεται... πράσινο και το άσπρο γίνεται μαύρο, πάντα προς όφελος των δανειστών και των λίγων «εκλεκτών».


Βλέποντας ο κ. Σαμαράς να χάνεται η γη κάτω από τα πόδια του, ενεργοποιεί όλους τους επικοινωνιακούς μηχανισμούς, φανερούς και... κρυφούς, ώστε να αντιστραφεί η εικόνα «διάλυσης» που παρουσιάζει η σημερινή κυβέρνηση, με την απήχησή της στην κοινωνία να είναι πλέον μηδενική.

Ολα, λοιπόν, στο... βωμό της επικοινωνιακής, πλαστής και εικονικής πραγματικότητας. Για να φύγει το ενδιαφέρον του κόσμου από τα καυτά προβλήματα της καθημερινότητας, το ναυάγιο στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα και τα νέα μέτρα που και πάλι θα κληθούν να πληρώσουν οι πολίτες.

Τι Βατοπαίδι βγήκε από το... συρτάρι, τι Siemens (αλλά χωρίς τα μεγάλα ονόματα) θυμήθηκαν, τι «Αμφίπολης show» σκηνοθέτησαν....

Και αφού διαπίστωσαν πως τίποτα από όλα αυτά δεν έμεινε στην επικαιρότητα, δεν γύρισε... τούμπα το κλίμα, είπαν να στήσουν και ένα ακόμη... σόου, προσφέροντας κι ένα κλειδί της πόλης του Ναυπλίου στον κ. Αντώνη Σαμαρά, για τη μεγάλη προσφορά του στην πόλη...

Μια προσφορά που έχει προκαλέσει την οργή, ακόμα και πολιτών του Ναυπλίου και μελών της δημοτικής αρχής της πόλης.

Βλέπετε, το Ναύπλιο είναι ο αγαπημένος προορισμός του κ. Σαμαρά, μετά τη Μεσσηνία, καθώς εκεί το περιβάλλον είναι για εκείνον φιλικότατο και αισθάνεται πως κινείται ανάμεσα σε ανθρώπους που τον αγαπούν, αφού κι αυτός δεν τους αφήνει παραπονεμένους.

Είναι η γενέτειρα της συζύγου του, όπου βρέθηκε σήμερα ο Έλληνας Πρωθυπουργός και παρέλαβε σε ειδική τελετή, το κλειδί της πόλης, στην παλιά Βουλή, αποκτώντας τον τίτλο του επίτιμου δημότη από το δήμαρχο της περιοχής, στα πλαίσια του εορτασμού για την απελευθέρωση του Ναυπλίου

Τον κ. Σαμαρά συνόδευσαν στην Αργολίδα πολλοί υπουργοί της κυβέρνησης και όχι μόνο υπουργοί. Και οι παρουσίες που ξεχώρισαν ήταν δύο.

Αυτή της κυρίας Μενδώνη, που αυτό τον καιρό έχει μετατραπεί σε «επικοινωνιακή ασπίδα», συγεντρώνοντας πάνω της όλα τα «φώτα», λόγω Αμφίπολης και του κ. Γιάννη Ανδριανού, του υφυπουργού Αθλητισμού, που τον τελευταίο καιρό βρίσκεται στο προσκήνιο για τη... δράση του στο υπό διαβούλευση νέο αθλητικό νομοσχέδιο, αλλά και για τις αποκαλύψεις που είδαν ξανά το φως της δημοσιότητας για την έτερη... δράση, ως ιδιοκτήτης ακίνητης περιουσίας που προκαλεί πολλές συζητήσεις και αντιδράσεις, ακόμα και στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Αργολίδα.

Για το παρασκήνιο της εκδήλωσης και της απόφασης να ανακηρυχτεί ο Αντώνης Σαμαράς επίτιμος δημότης και να λάβει το κλειδί της πόλης δεν χρειάζονται πολλά λόγια.

Η σύζυγός του κ. Σαμαρά κατάγεται από την περιοχή, έχουν σπίτι στο Ναύπλιο το οποίο ο πρωθυπουργός επισκέπτεται συχνά και βρίσκεται διαρκώς ανάμεσα στους Ναυπλιώτες. Η πεθερά του Αντώνη Σαμαρά, κυρία Τέτη Κρητικού ζει μόνιμα στο Ναύπλιο και φροντίζει για να μην τσαλακωθεί περισσότερο το προφίλ του Ελληνα πρωθυπουργού.

Όπως λένε αυτοί που ξέρουν, τα προβλήματα του Ναυπλίου και τα αιτήματα για έργα, αλλά και έξτρα βοήθειες είναι ένα απλό τηλέφωνημα...

Δεν υπάρχει τίποτα που να μην έχει ζητήσει η πόλη του Ναυπλίου και να μην έχει γίνει.

Όμως, η παρουσία του Σαμαρά στο Ναύπλιο σήμερα έχοντας δίπλα του και τον υπουργό αθλητισμού Γιάννη Ανδριανό, αποτελεί μια ένδειξη υποστήριξης προς το πρόσωπο του υφυπουργού Αθλητισμού.

Βέβαια, οι κακές γλώσσες λένε, ότι ο Γιάννης Ανδριανός δεν στηρίζεται από τον πρωθυπουργό απλά και μόνο επειδή είναι βουλευτής Αργολίδας, αλλά γιατί οι σχέσεις τους έχουν μια μακρά ιστορία που τον τελευταίο καιρό ελέγχεται σε υψηλά επίπεδα και που σύντομα θα βγουν σημαντικές λεπτομέρειες στη δημοσιότητα, με εξαιρετικό ενδιαφέρον...