> Voliotaki: Όταν ο Ηλίας Ψινάκης συνάντησε την Όλγα Κεφαλονιάννη (ΦΩΤΟ)

Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2014

Όταν ο Ηλίας Ψινάκης συνάντησε την Όλγα Κεφαλονιάννη (ΦΩΤΟ)

Θερμή χειραψία και... γέλια, περιλάμβανε το τετ-α-τετ της Όλγας Κεφαλογιάννη με τον Ηλία Ψινάκη, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπο για τον Μαραθώνιο της Αθήνας, που διοργάνωσε σήμερα ο ΣΕΓΑΣ.

Η υπουργός Τουρισμού αναφέρθηκε στη σημασία της διεξαγωγής του αγώνα δρόμου για τον τουρισμό της Αθήνας και ευρύτερα της Ελλάδας,

καθώς και τη συμβολική του αξία για την ειρήνη, τον πολιτισμό και τον αθλητισμό.


Η υπουργός επισήμανε πως ο Μαραθώνιος Αθηνών είναι μια επιπλέον αφορμή για να προβληθεί η Αθήνα και η Ελλάδα. Να ενισχυθεί η δυναμική που έχει ήδη αποκτηθεί στον τουρισμό. Να εμπεδωθεί στη συνείδηση της παγκόσμιας τουριστικής κοινότητας ότι η Ελλάδα βρίσκεται στο προσκήνιο, αναβαθμίζεται διαρκώς σε υποδομές, ποιότητα και τουριστικό προϊόν, κερδίζοντας την αναγνώριση των επισκεπτών της.

ΦΩΤΟ: ΑΠΕ - ΜΠΕ
ΦΩΤΟ: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Ειδικά για την Αθήνα, η κα Κεφαλογιάννη είπε πως η πόλη έχει αποκτήσει τουριστική ταυτότητα και αποτελεί διαχρονικό σύμβολο ειρήνης, πολιτισμού, φιλοξενίας. Είναι μια ευρωπαϊκή πρωτεύουσα, που μπορεί να φιλοξενήσει, όλες τις εποχές, τουρίστες, μπορεί να υποστηρίξει συνέδρια και να προσφέρει στους επισκέπτες της το μοναδικό χρώμα της Ελλάδας και τους 12 μήνες του χρόνου.

ΦΩΤΟ: ΑΠΕ - ΜΠΕ
ΦΩΤΟ: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Ειδικότερα, η υπουργός ανέφερε μεταξύ άλλων, πως ο Μαραθώνιος Αθηνών αποτελεί ένα σημαντικότατο αθλητικό, πολιτιστικό, ιστορικό γεγονός που τιμά την Ελλάδα και την Αθήνα και στέλνει ένα πολλαπλό μήνυμα συλλογικότητας, προσπάθειας, κοινών στόχων, υπέρβασης, συμμετοχής, αποτελέσματος, νίκης.

Τόνισε, επίσης, τη δυναμική του θεσμού ο οποίος εδώ και πολλά χρόνια συγκεντρώνει το διεθνές ενδιαφέρον, προσελκύει επισκέπτες και συντελεί στην άρρηκτη σύνδεση ιστορίας, πολιτισμού, αθλητισμού, τουρισμού, τομείς στους οποίους η Ελλάδα έχει να επιδείξει σημαντικά επιτεύγματα.

ΦΩΤΟ: ΑΠΕ - ΜΠΕ
ΦΩΤΟ: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Αναφορικά με τη σημασία του Μαραθωνίου για τον ελληνικό τουρισμό, η κ. Κεφαλογιάννη επισήμανε ότι είναι ένας ακόμα λόγος, μια ακόμη αφορμή, ένα σπουδαίο γεγονός για το οποίο αξίζει να έλθει κάποιος στην Ελλάδα: «Χιλιάδες άνθρωποι επισκέπτονται την Αθήνα είτε για να συμμετάσχουν είτε για να παρακολουθήσουν τον αγώνα. 

Έτσι, αποτελεί ένα γεγονός που συγκεντρώνει την προσοχή της διεθνούς κοινότητας και έχει ιδιαίτερη συμβολή και στον τουρισμό. Προσθέτει στην τουριστική Αθήνα, προσφέρει στην οικονομία και δίνει υπεραξία στον τουρισμό της χώρας».

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Μαραθώνα, Ηλίας Ψινάκης, τόνισε: «Σε όλο τον κόσμο κάθε ημέρα γίνονται κατά μέσο όρο έξι μαραθώνιοι. Όλοι ξέρουν το αγώνισμα, δεν ξέρουν τον Μαραθώνα. Οι πιο ειδικοί μου είχαν πει ότι το βασικό του Μαραθωνίου δεν είναι το αγώνισμα, αλλά οτι στο Μαραθώνα σταμάτησε η εισβολή της Ασίας στην Ευρώπη, αλλιώς θα ήταν διαφορετική η ιστορία. 

Φέτος θα τρέξουν 35.000 δρομείς. Θα μπορούσαν να είναι 50-60.000. Προς το παρόν δεν μπορούμε να τους εξυπηρετήσουμε. Ελπίζω οτι του χρόνου θα έχουν δοθεί λύσεις και θα είναι διπλάσιοι οι μετέχοντες δρομείς».