> Voliotaki: ΣΚΑΣΕ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΥΕ...

Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014

ΣΚΑΣΕ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΥΕ...

Του ΝΑΠΟΛΕΟΝΤΑ ΧΑΣΑΚΟΥ.

Στο <<Ελλαδέξ>> ο…homo mnimonius, καλείται να πληρώσει τον πραγματικό λογαριασμό των 35 χρόνων από το φαγοπότι των ψευδαισθήσεων,  που έχει έρθει τώρα. Όλα αυτά τα χρόνια οι περισσότεροι άνθρωποι έτρεχαν σαν χαμστερ, πάνω σε έναν <<ηδονιστικό τροχό>>.

Τα κοινωνικά δίκτυα, όπως φαίνεται, τείνουν να μεγεθύνουν οτιδήποτε τα τροφοδοτούμε
Φιλοδοξία, φιλοσαρκία,     φιλοχρηματία…<< βαλαν τον τρελό να χέσει και ξεκολιάστηκε>>. Θεοποιήθηκε το δόγμα <<Ο καθείς για τον εαυτό του περισώζει τον τεχνικό παράδεισό του!>>. Επί το λαϊκότερο <<ότι φάμε , ότι πιούμε και ότι αρπάξει ο λάκκο-πρωκτός μας>>. 

Τώρα ο… homo mnimoniuς  πρέπει να βγάλει το κεφάλι από τα βόθρο-λύματα, και με ψηλά το κεφάλι και το βλέμμα ευθύ να αντικρύσει κατάματα το σκοτεινό για την Πατρίδα μέλλον στην κόλαση της νέας τάξης πραγμάτων. 

Όταν ωριμάζουν  τα σταφύλια της οργής τότε οι λαοί επαναστατούν, έως  τότε << Η κάθε μέρα του θα είναι πρόβα θανάτου>> εκτός πράγμα απίθανο, και  καταλάβει ότι το… χρυσάφι του αιώνα μας είναι η γνώση και καλλιεργήσει με υνί που σκάβει βαθιά τον νου και την ψυχή του. Μόνο έτσι το υπέρτατο αυτό όπλο θα το κρατήσει για την δική του φαρέτρα και όχι για τα χέρια του δυνάστη. 

Όσο ο λαός διακατέχεται από την μαλθακότητα του πνεύματος, ο…homo mnimonious, από το προσωρινό καθεστώς των μνημονίων θα περάσει, σε ένα μόνιμο καθεστώς εποπτείας και ο σώζων εαυτόν σωθήτω . 

Με την γνώση θα ανοίξει τα παράθυρα του μυαλού, και θα ασφαλίσει τα τηλεοπτικά πορτοπαράθυρα των σκοτεινών επιδιώξεων. (παρ το αβγό και κούρευτο) έτσι , όπου ακούει αναιμικά λογύδρια, και ιδεολογικά αεροκοπανήματα με μέτρα υπέρ του, υποψιασμένος θα πρέπει να ψάξει να βρει τις αλυσίδες του παρόντος και τις υποθυκεύσεις του μέλλοντος του.

Ο…homo mnimonious, ένα μπερδεκουέ-ιδεοδρόμιο, από τους λαβύρινθους και κυκεώνες μελετών , πληροφοριών και απειράριθμων πλύσεων εγκεφάλου, ένας εγώ-κεντροπαθής εξειδικευμένος ξερόλας, χωρίς να έχει κάνει καν τα πρώτα του πνευματικά μπουσουλίσματα, μόνο με τη μόρφωση (ο έχων μορφή) δεν θα γίνεται θύμα στον πρώτο τυχόντα αλμπάνη της πολιτικής, που θέλει να πουλήσει φύκια για μεταξωτές κορδέλες και προσπαθεί να τον χορτάσει με τα ξυλοκέρατα των οποιωνδήποτε ιδεολογημάτων και υλικών αγαθών, και το κυριότερο από όλα ότι θα τον βγάλει από το κλουβί των μνημονίων, κλειδώνοντας τον  σε μία φυλακή υψίστης ασφαλείας, προκειμένου να τον προστατέψει από τον κακό του εαυτό. 

Μια φορά homomnimonious, μόνο μία θέλω να σε ακούσω να λες-Δεν θα πιαστούμε κότσοι αυτή την φορά , πες το ενθυμούμενος τον Καβάφη που είπε. Κι αν δεν μπορείς να κάνεις την ζωή σου όπως την θέλεις , τούτο προσπάθησε τουλάχιστον/όσο μπορείς μην την εξευτελίζεις. Έως ότου να φτάσει η ώρα να το πεις. ΣΚΑΣΕ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΥΕ