> Voliotaki: Σκωτία: Αντίστροφη μέτρηση για το δημοψήφισμα - Γεμίζουν χρήματα τις τράπεζες αν επικρατήσει αμόκ αναλήψεων!

Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014

Σκωτία: Αντίστροφη μέτρηση για το δημοψήφισμα - Γεμίζουν χρήματα τις τράπεζες αν επικρατήσει αμόκ αναλήψεων!

- Σε εξέλιξη η εφαρμογή του σχεδίου έκτακτης ανάγκης αν το δημοψήφισμα βγάλει "Ναι" για την απόσχιση της Σκωτίας από το Ηνωμένο Βασίλειο
- Μεταφέρουν χρήματα στα βόρεια σύνορα σε περίπτωση που γίνουν μαζικές αναλήψεις
- Έτοιμοι να μεταφέρουν τα χρήματά τους στην Βρετανία δηλώνουν κάτοικοι της Σκωτίας
- Σε καθεστώς πανικού φαίνεται να είναι η κυβέρνηση της Βρετανίας, η οποία προσπαθεί με κάθε μέσο να αποτρέψει ένα "Ναι" στο δημοψήφισμα της Πέμπτης για την απόσχιση της Σκωτίας από το Ηνωμένο Βασίλειο.
- Σε αυτό το κλίμα και με τον Βρετανό πρωθυπουργό να μην διστάζει να βάλει τα
κλάμματα σε ομιλία του στο Αμπερντίν της Σκωτίας, οι τράπεζες στην Βρετανία μεταφέρουν εκατομμύρια χαρτονομίσματα στα βόρεια σε περίπτωση που υπάρξει αμόκ αναλήψεων αν οι σκωτσέζοι ψηφίσουν "Ναι".

Σύμφωνα με τον Βρετανικό Τύπο, από τις αρχές της εβδομάδας μεταφέρονται χρήματα και γεμίζουν τα ΑΤΜ για να μην μείνουν από ρευστό μετά τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής.

Αν τελικά οι Σκωτσέζοι ψηφίσουν υπέρ της ανεξαρτησίας τους, δεν ε΄ναι λίγοι εκείνοι που θα θελήσουν να μεταφέρουν το "κομπόδεμά" τους σε Βρετανικές τράπεζες.

Δυο μεγάλες τράπεζες όπως η Royal Bank of Scotland και η Lloyds Bank εξέδωσαν ανακοινώσεις με τις οποίες επιχειρούσαν να ρίξουν τους τόνους. Οι πελάτες ενημερώνονται επίσης και προσωπικά ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας και ότι οι καταθέσεις τους είναι διασφαλισμένες.