> Voliotaki: Πρώην στέλεχος της Intracom επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ την ώρα που η Intralot διεκδικεί τον ΟΔΙΕ!!!

Τετάρτη 6 Αυγούστου 2014

Πρώην στέλεχος της Intracom επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ την ώρα που η Intralot διεκδικεί τον ΟΔΙΕ!!!

AΠΟΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ, ΑΛΑ ΚΑΛΑΜΑΤΙΑΝΑ, ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΓΙΝΟΥΜΕ ΑΘΕΡΑΠΕΥΤΑ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ!

Mr Pashalis Bouhoris-photo, Executive Director, Services and Operations Sector, INTRACOM
M' αυτήν την ιδιότητα ο σημερινός Διευθύνων Σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ κ. Πασχάλης Μπουχώρης, συμμετείχε στο 5o DIGITAL WORLD FORUM 2005 της Strategic στις 7
Ιουλίου 2005 με θέμα "Ενισχύοντας την Ανταγωνιστικότητα για την Ανάπτυξη στην Ελλάδα και τη Ν.Α.Ευρώπη "!
Οχι, δεν σας κάνουμε πλάκα. Αυτοί που μας κάνουν πλάκα είναι οι κ.κ. Σαμαράς και Χαρδούβελης την ώρα που η Intralot του Σωκράτη Κόκκαλη συμμετέχει στον διαγωνισμό του ΤΑΙΠΕΔ για τον ΟΔΙΕ, ενώ στο μεταξύ έχει βγει εκτός με μεθοδεύσεις που προκαλούν την κοινή λογική ο γαλλικός όμιλος PMU ενώ δεν έγινε αποδεκτή η προσφορά της επενδυτικής εταιρία Global Family Partners.
Ενα συγκλονιστικό παρασκήνιο στην υπόθεση ιδιωτικοποίησης του Ιπποδρομμιακού Στοιχήματος (ΟΔΙΕ), έρχεται να αναδείξει μια ακόμη εικόνα της Κολομβίας των Βαλκανίων.
Την ώρα που οι Κωνσταντίνος Μανιατόπουλος και Γιάννης Εμίρης (μέχρι πρόσφατα επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ) υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους, η επενδυτική εταιρία Global Family Partners έδινε το παρόν με δεσμευτική προσφορά στην διεκδίκηση της διαχείρισης του Ιπποδρομμιακού Στοιχήματος.
Παρόλα αυτά το μερακλίδικο ΤΑΙΠΕΔ στην σχετική ανακοίνωσή του για την ολοκλήρωση του διαγωνισμού δεν αναφέρθηκε στην προσφορά της Global Family Partners. Ετσι σύμφωνα με το ΤΑΙΠΕΔ υπάρχει μόνο η προσφορά της Intralot!
Σ΄αυτό το σημείο το πολύ καλό ρεπορτάζ του Φώτη Κόλλια στο Euro2day έρχεται να φωτίσει το παρασκήνιο της αποχώρησης του ισχυρού γαλλικού ομίλου PMU. Oι ταλαίπωροι Γάλλοι αγνοώντας την πραγματικότητα της Κολομβίας των Βαλκανίων είχαν βαρεθεί να διαβάζουν πως είναι σίγουρη η επικράτηση της Intralot!  Kι αυτό γιατί το ΤΑΙΠΕΔ έκανε ως τότε ότι μπορούσε για να τους αποθαρρύνει!
Οι Γάλλοι-γράφει ο Φώτης Κόλλιας- φαίνεται πως αποσύρθηκαν στο παρά πέντε αφού είχαν προσπαθήσει επί μήνες να πείσουν τη διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ να περιορίσει τις απαιτήσεις για το ετήσιο μίσθωμα που πρέπει να πληρώνουν για τις εγκαταστάσεις.
Ειδικά για το μίσθωμα, το ΤΑΙΠΕΔ ξεκίνησε με απαίτηση (με βάση εισηγήσεις εγχώριων συμβούλων) η οποία κατά πληροφορίες προσέγγισε τα 5,5 εκατ. ευρώ ετησίως, με τους Γάλλους να υποστηρίζουν πως με τα μισά λεφτά μισθώνουν πολυτελέστατες εγκαταστάσεις στο Παρίσι!!!
Τελικά οι απαιτήσεις λέγεται πως περιορίστηκαν στα 2,5 εκατ. ευρώ (κατόπιν αποτίμησης από αμερικανικό οίκο) χωρίς να γίνει δεκτό το αίτημα της PMU για μίσθωμα που θα συνδέεται με τα έσοδα του ιπποδρομιακού στοιχήματος.
Αρκετοί αναρωτιούνται γιατί ξεκίνησε η διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ από τόσο υψηλό μίσθωμα όταν γνώριζε πως όσο μεγαλύτερο είναι το ενοίκιο τόσο μειώνεται η αξία της 20ετούς σύμβασης παραχώρησης που θα υπέγραφε για το ιπποδρομιακό στοίχημα.
(Καλό ερώτημα, μήπως έχει καμμιά απάντηση ο μερακλής Εμίρης;)
Σημειώστε πως τα έσοδα του ΟΔΙΕ, του οργανισμού που διοργανώνει σήμερα τις ιπποδρομίες, από στοιχηματισμό το 2011 ήταν κοντά στα 124 εκατ. ευρώ, το 2012 υποχώρησαν στα 84 εκατ., το 2013 περιορίστηκαν περαιτέρω στα 65 εκατ. ευρώ και φέτος προβλέπεται πως δεν θα ξεπεράσουν τα 55 εκατομμύρια. Πρόκειται για τον ίδιο οργανισμό ο οποίος μέχρι προ διετίας μοίραζε στους διάφορους φορείς το 93% των συγκεκριμένων εσόδων. Έτσι, για παράδειγμα, το 2012 στον ΟΔΙΕ έμειναν μόλις 6 εκατ. ευρώ από τα συνολικά έσοδα του ιπποδρομιακού στοιχήματος, όταν μόνο τα έξοδα προσωπικού ήταν περί τα 10 εκατ. ευρώ.
Ο ΟΔΙΕ έχει συσσωρεύσει ζημίες περί τα 200.000.000 ευρώ και υπάρχει συμφωνία με την Κομισιόν η οποία επιβάλλει την έναρξη διαδικασίας εκκαθάρισης το αργότερο στις 30 Σεπτεμβρίου. Το ενδιαφέρον της υπόθεσης είναι πως μία εβδομάδα νωρίτερα, στις 23 Σεπτεμβρίου, έχει προγραμματιστεί πλειστηριασμός του τεράστιας αξίας ακινήτου στο Μαρκόπουλο, με επισπεύδουσα την Intralot ΙΝΛΟΤ -1,08%, δηλαδή τον μοναδικό τυπικά «εμπρόθεσμο» υποψήφιο για το ιπποδρομιακό στοίχημα!!!
Η διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ γνώριζε εδώ και μήνες πως η Intalot ενδέχεται να πληρώσει για το ιπποδρομιακό στοίχημα μέσω των απαιτήσεων που έχει από τον ΟΔΙΕ, ύψους περί τα 25 εκατ. ευρώ. Η Intralot ΙΝΛΟΤ -1,08% είχε κοινοποιήσει στο Ταμείο τα εξώδικα. Τώρα εμφανίζεται ως επισπεύδουσα πλειστηριασμού για το Ολυμπιακό Κέντρο Μαρκοπούλου λίγες ημέρες πριν από την έναρξη εκκαθάρισης του ΟΔΙΕ. Η διοίκηση της εισηγμένης γνωρίζει πως αν αρχίσει η διαδικασία εκκαθάρισης τότε θα αλλάξει και η σειρά προτεραιότητας για τους πιστωτές.
Το Δ.Σ. του Ταμείου βρίσκεται, πλέον, σε δύσκολη θέση, την ίδια ώρα που γίνεται η αλλαγή ηγεσίας, χωρίς να είναι γνωστό υπό ποια σύνθεση θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις για τον διαγωνισμό. Υπό τον νέο πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο ή με τους απερχόμενους; Για να αποφασίσει, πρέπει ούτως ή άλλως να λάβει την αποτίμηση από τον ανεξάρτητο εκτιμητή, η οποία δεν είναι γνωστό πότε θα παραδοθεί, καθώς η επιλογή του ήταν να γίνει προ ημερών.
Στο μεταξύ η διοίκηση της GFP είναι αποφασισμένη να προσφύγει στην Κομισιόν για την προβληματική διαδικασία του διαγωνισμού με αποτέλεσμα το Μέγαρο Μαξίμου να βρεθεί μπροστά σε δυσάρεστες εκπλήξεις εξαιτίας των χειρισμών της ηγεσίας (;) του ΤΑΙΠΕΔ.
 
Στο μεταξύ η διοίκηση της GFP εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία υπέβαλλε «σοβαρή προσφορά για την απόκτηση της αποκλειστικής άδειας διεξαγωγής του ιπποδρομιακού στοιχήματος στην Ελλάδα». Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, «αν η προσφορά είναι επιτυχής, η Global Family Partners θα εξασφαλίσει την αποκλειστική άδεια για τη διοργάνωση και διαχείριση του ιπποδρομιακού στοιχήματος στην Ελλάδα για τα επόμενα 20 χρόνια».
Η GFP αναφέρεται στην ανακοίνωση πως απέστειλε επιστολή στο ΤΑΙΠΕΔ «προκειμένου να εκδηλώσει το ενδιαφέρον της για την απόκτηση της αδείας, με την υποστήριξη των επενδυτών της».
Ο επικεφαλής της Nikolaj Albinus δήλωσε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να υποβάλουμε το ενδιαφέρον μας για την άδεια του ιπποδρομιακού στοιχήματος στο διοικητικό συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ. Πιστεύουμε πως η πρότασή μας αντιπροσωπεύει μια εξαιρετική προσφορά από τους επενδυτές μας, η οποία δημιουργεί υψηλότατη αξία για τους Έλληνες φορολογούμενους».
kourdistoportocali