> Voliotaki: Πάτρα: Με «ξαφνικό θάνατο» απειλούνται καρναβάλι, ΔΗΠΕΘΕ

Δευτέρα 21 Ιουλίου 2014

Πάτρα: Με «ξαφνικό θάνατο» απειλούνται καρναβάλι, ΔΗΠΕΘΕ

Στο μάτι του κυκλώνα έχουν μπει πολλές από τις δημοτικές υπηρεσίες και δημοτικοί οργανισμοί του Δήμου Πατρέων.

Συγκεκριμένα η τρόικα απειλεί με "ξαφνικό θάνατο" δημοτικές επιχειρήσεις, αναπτυξιακές δήμων και νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου, βάζοντας τους λουκέτο, συνεχίζοντας την πολιτική του μνημονίου και στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Σε επίπεδο Δήμου Πατρέων ο φορέας που απειλείται περισσότερο από κάθε άλλον με
λουκέτο είναι αυτός του Καρναβαλικού Οργανισμού. Ο Καρναβαλικός Οργανισμός τα τελευταία χρόνια έχει αποδειχθεί ζημιογόνος και η «μαύρη τρύπα» των 55.000 ευρώ έκανε ακόμα χειρότερα τα πράγματα για την μακροημέρευση του.

Στο μάτι της τρόικας που ψάχνει έτσι και αλλιώς αφορμές για «ξαφνικό θάνατο» αλά ΕΡΤ έχει μπει και το ΔΗΠΕΘΕ της Πάτρας. Οι ξένοι εταίροι άλλωστε έχουν ήδη θέσει θέμα «λουκέτου» σε όλα τα ΔΗΠΕΘΕ με το υπουργείο Πολιτισμού να είναι αυτό που έχει δώσει παράταση ζωής στους Δημοτικούς Οργανισμούς.

Τρίτος απειλούμενος φορέας του Δήμου για κλείσιμο με την τρόικα να πιέζει προς μία τέτοια κατεύθυνση είναι η ΑΔΕΠ. Με δεδομένο ότι όλες οι αναπτυξιακές έχουν μπει στο μάτι των δανειστών, η ΑΔΕΠ του Δήμου απειλείται εδώ και μήνες με κλείσιμο και αυτό παρά το γεγονός ότι έχει κάνει σημαντικό έργο, φέρνοντας προγράμματα στον Δήμο.

Όλα αυτά στο πλαίσιο των δεσμεύσεων της κυβέρνησης για 6.500 απολύσεις εργαζομένων στο δημόσιο και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Δεσμεύσεις που σύμφωνα με τις συμφωνίες που έχει κάνει με την τρόικα θα πρέπει να υλοποιηθούν μέσα στους επόμενους μήνες.

Πηγή: patrasevents.gr