> Voliotaki: Air Algerie: Χάσαμε επαφή με αεροπλάνο που απογειώθηκε από την Μπουργκίνα Φάσο

Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014

Air Algerie: Χάσαμε επαφή με αεροπλάνο που απογειώθηκε από την Μπουργκίνα Φάσο

- 50 λεπτά μετά την απογείωσή του από την Ουαγκαντούγκου της Μπουρκίνα Φάσο "χάθηκε"
- Το αεροσκάφος ανήκει στην αλγερινή αεροπορική εταιρεία Air Algerie
- Πληροφορίες μιλούν για 110 επιβάτες και 6 μέλη πληρώματος
- "Οι υπηρεσίες εναέριας κυκλοφορίας έχασαν την επαφή με ένα αεροπλάνο της Air Algerie, το οποίο πραγματοποιεί το δρομολόγιο Ουαγκαντούγκου-Αλγέρι, 50 λεπτά της ώρας...
μετά την απογείωσή του", ανακοίνωσε η αλγερινή αεροπορική εταιρεία, την οποία επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων APS.

Τα διεθνή μέσα κάνουν λόγο για διαφαινόμενη νέα αεροπορική τραγωδία. Πληροφορίες μιλούν για 110 επιβάτες και 6 μέλη πληρώματος, ενώ κανείς δεν αναφέρεται σε πιθανά αίτια.

Οι πρώτες πληροφορίες είναι ελάχιστες ενώ δεν γίνεται καμία αναφορά είτε σε πτώση αεροσκάφους, είτε σε ενδεχόμενη αεροπειρατία.

Όπως και να 'χει η πληροφορία έχει συγκλονίσει την παγκόσμια κοινότητα καθώς εάν επιβεβαιωθούν οι φόβοι για πτώση του αεροσκάφους τότε θα μιλάμε για την τρίτη αεροπορική τραγωδία μετά την κατάρριψη του αεροσκάφους της Malaysia στην Ουκρανία και την πτώση του αεροσκάφους στην Ταϊβάν.

Τι ανακοίνωσε η εταιρεία

"Οι υπηρεσίες εναέριας κυκλοφορίας έχασαν την επαφή με ένα αεροπλάνο της Air Algerie, το οποίο πραγματοποιεί το δρομολόγιο Ουαγκαντούγκου-Αλγέρι, 50 λεπτά της ώρας μετά την απογείωσή του", ανακοίνωσε η αλγερινή αεροπορική εταιρεία, την οποία επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων APS.

"Η Air Algerie ενημερώνει πως οι υπηρεσίες εναέριας κυκλοφορίας είχαν την τελευταία επαφή με την πτήση AH 5017 που εξασφαλίζει τη σύνδεση Ουαγκαντούγκου-Αλγερίου σήμερα 24 Ιουλίου στη 1:55 ώρα Γκρίνουιτς, δηλαδή 50 λεπτά μετά την απογείωσή της", διευκρινίζεται στην ανακοίνωση.

Όπως αναφέρεται στον ιστότοπό της, η Air Algerie εξασφαλίζει τέσσερις πτήσεις εβδομαδιαίως προς και από την Ουαγκαντούγκου, εκ των οποίων μία σήμερα η οποία αναχωρεί από την πρωτεύουσα της Μπουρκίνα Φάςο.

Μια πηγή στους κόλπους της αεροπορικής εταιρείας δήλωσε προς το Γαλλικό Πρακτορείο πως το εν λόγω αεροπλάνο είναι ένα DC9, ναυλωμένο από την Air Algerie από μια ισπανική εταιρεία, το όνομα της οποίας δεν αποκάλυψε.