> Voliotaki: Πάτρα: Του έκοψαν το προνοιακό επίδομα και αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει

Σάββατο 31 Μαΐου 2014

Πάτρα: Του έκοψαν το προνοιακό επίδομα και αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει

Για δεύτερη φορά μέσα σε διάστημα λίγων μηνών αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει 35χρονος στην Πάτρα, παίρνοντας μεγάλη ποσότητα χαπιών.

Και αυτό μόλις πληροφορήθηκε οτι η αρμόδια επιτροπή του μείωσε το ποσοστό αναπηρίας σε ποσοστό που δεν του επιτρέπει να λαμβάνει το προνοιακό του επίδομα, παρ' ότι η επίσημη έκθεση του Νοσοκομείου αναφέρει οτι πάσχει από "Ψυχική Διαταραχή που δεν καθορίζεται αλλοιώς"...

Σύμφωνα με πληροφορίες η αρμόδια επιτροπή έδωσε στον 35χρονο ποστσ΄πο αναπηρίας 45% (από 65%) που είχε μέχρι σήμερα.

Μόλις το πληροφορήθηκε και πνιγμένος από τα χρέη, αφού οφείλει περίπου 2.000 ευρώ σε ενοίκια χωρίς να είναι σε θέση να εργαστεί, ο άνδρας πήρε μεγάλη ποσότητα χαπιών και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο όπου και νοσηλεύτηκε.

Τα βάσανά του όμως δεν σταματούν εκεί. Στη διάρκεια της νοσηλείας του συνεδρίασε η δευτεροβάθμια επιτροπή, αλλά ο ίδιος λόγω της κατάστασης της υγείας του δεν ήταν δυνατόν να παραστεί αυτοπροσώπως.

Μαζί με φίλους του πήγε στη συνέχεια να ζητήσει να εξεταστεί εκπρόθεσμα, και τότε του ζήτησαν να πληρώσει παράβολο 45 ευρώ! ενώ κάποιοι φρόντισαν αν ενημερώσουν τον έναν από τους συνοδούς του οτι η όποια αίτησή του δεν θα έχει καμία τύχη!

Η τραγική ιστορία του 35χρονου Πατρινού, ξεκινά λίγο πριν τα Χριστούγεννα οπότε παρ' ολίγο να φύγει από τη ζωή.

Και τότε ο 35χρονος είχε αποπειραθεί να αυτοκτονήσει σε ένα παγκάκι της Τριών Ναυάρχων παίρνοντας χάπια που την ίδια μέρα του είχαν γράψει στην ψυχιατρική κλινική του ΠΠΝΠ.
Και όμως τίποτε δεν προμήνυε την αντίδρασή του. Όταν όμως έμαθε οτι θα έπρεπε να εγκαταλείψει το σπίτι του γιατί χρωστούσε νοίκια, τότε θόλωσε.

Είχε να πάρει προνοιακό επίδομα για τέσσερις μήνες. Παρά ταύτα το πάλευε προσφέροντας υπηρεσίες σε καφετέρια και βοηθώντας σε όλες τις δουλειές του καταστήματος.

Κι όμως, λίγο πριν τα Χριστούγεννα αποπειράθηκε να θέσει τέλος στη ζωή του. Τον πρόλαβαν όμως, οι ίδιοι οι φίλοι του. Διακομίστηκε στο Νοσοκομείο "Αγιος Ανδρέας" όπου και νοσηλεύτηκε ενώ στη συνέχεια μεταφέρθηκε στην ψυχιατρική κλινική του ΠΠΝΠ.