> Voliotaki: ΠΡΩΤΑΠΡΙΛΙΑ; ΠΕΣ ΤΟ ΨΕΜΑΤΑ… ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ.

Τρίτη 1 Απριλίου 2014

ΠΡΩΤΑΠΡΙΛΙΑ; ΠΕΣ ΤΟ ΨΕΜΑΤΑ… ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ.

Του ΝΑΠΟΛΕΟΝΤΑ ΧΑΣΑΚΟΥ.

Πρωταπριλιά; Πες το ψέματα… Η πιο κατεργάρα ημέρα του χρόνου. Στο βόθρο-κανάλι GAME που μας GAMA  ο διάσημος Τήλε-σκώληκας ανακοινώνει έκτακτο δελτίο ειδήσεων.

Θα μεταφερθούν όλοι οι μετανάστες στην βουλή.
Θα συγχωνευθεί η βουλή με τον Κορυδαλλό.
Ενοποιούνται όλα τα ταμεία σε ένα της ΣΑΡΑΚΟΣΤΗΣ.
Προσπάθεια να μετατραπεί ο πλανήτης σε τράπεζα, για να τον σώσουμε.
Ύστερα από προτροπή της εκκλησίας καταργούνται όλες οι Αργίες του Πάσχα. Η Αργία δε της πρωτομαγιάς μεταφέρεται τον Δεκαπενταύγουστο
Δεν υπάρχει ανησυχία για την πρώτη κατοικία. Η κυβέρνηση θα φροντίσει να πέσει σε καλά χέρια.
Η κλεψιά από εδώ και στο εξής θα ονομάζεται φόρος. Το  χαράτσι θα αποκαλείται αλληλεγγύη και η απόλυση- εφεδρεία.
Απαγορεύεται διά ροπάλου η αναφορά και μόνο στην λέξη ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ. θα αντικατασταθεί με την λέξη ΣΩΤΗΡΙΑ.
Η πείνα από εδώ και στο εξής θα θεωρείται ΑΣΚΗΣΗ και μάλιστα ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΣ.
Και κλείνει το έκτακτο δελτίο ειδήσεων λέγοντας. Ισόβια κάθειρξη σε όποιον αποκαλέσει τους πολιτικούς κλέφτες. Ο κλέφτης  σου κλέβει το αυτοκίνητο, το ρολόι, τα χρήματα. Ο πολιτικός όμως σου κλέβει την ευτυχία την Υγεία, το σπίτι, την εκπαίδευση, το μέλλον , την δουλειά. Ο κλέφτης επιλέγει ο ίδιος ποιόν θα κλέψει . Τους πολιτικούς τους επιλέγεται εσείς.
Με τρία κιλά πατάτες θα παίρνετε δώρο και ένα πλεόνασμα.
Ο Φούσκο- γνωμών Τήλε- σκώληκας, μετά από ένα σύντομο διαφημιστικό διάλλειμα κάνει πάλι την εμφάνισή του για να διαψεύσει το υποτιθέμενο έκτακτο δελτίο ειδήσεων λόγω πρωταπριλιάς και λέει.
«Τα ψέματα έχουν κοντά ποδάρια φίλοι και ο κόσμος το ξέρει καλά. Αλλάξαμε σελίδα… Η χώρα μετά και την επανίδρυση του κράτους μπαίνει σε άλλες ράγες. Ήδη αρχίζουμε να τρώμε με χρυσά κουτάλια. Έχουμε την πιο θωρακισμένη οικονομία στον κόσμο, σαν μία θωρακισμένη Μερσεντές. Η Ελλάδα έγινε κάτι παραπάνω από Δανία του νότου. Όλοι είμαστε πλέον ισοι απέναντι στον νόμο. Τα λαμόγια και οι Μιζάνθρωποι- Μισάνθρωποι είναι φυλακή.Τα λεφτά από τις Λίστες εισπράχτηκαν στο ακέραιο και με τόκους. Λεφτά  υπάρχουν πλέον να φάνε και οι κότες. Μην Ξυπνάτε . Μπορείτε να κοιμάστε ήσυχοι».
Αυτό θα πει τέχνη απορρυπαντική να μπορείς να μετατρέπεις τα πάντα με αλχημικό τρόπο στο αντίθετό τους. Πολλές φορές η μεγαλύτερη αλήθεια ξεπερνά σε φαντασία και το μεγαλύτερο ψέμα. Πολλές φορές ένα ψέμα είναι η σκιά κάποιας αλήθειας που δεν μας αρέσει.Υπάρχει όμως μεγαλύτερη αλήθεια από το ότι σήμερα πρωταπριλιά γιορτάζει το Ελληνικό κοινοβούλιο; Ότι η πολιτική έτσι όπως την ξέρουμε είναι η τέχνη της ψευδολογίας; Ότι στα πολιτικά πράγματα η αλήθεια υφίσταται  μόνο ως ο φερετζές του ψεύδους;
Γιορτάζει σήμερα η βουλή, με δωρεάν εδέσματα , χορό ως το πρωί. Εκεί όπου το ψέμα, η απόκρυψη, η παράλειψη, η παραπληροφόρηση, η παραπλάνηση, η μισή αλήθεια, η προπαγάνδα, η ανακρίβεια, και αποσιώπηση είναι σε ημερησία διάταξη.
Γιορτάζει σήμερα η βουλή, εκεί όπου τα ζητήματα αντιμετωπίζονται, με λεκτικούς πυραύλους μικρού και μεγάλου βεληνεκούς, «λασπολογίας», «διγλωσσίας», «τερατολογίας».
Το ψέμα τροφοδοτεί την ελπίδα, ενώ η αλήθεια την σκοτώνει. Γι αυτό οι άνθρωποι τρέμουν την αλήθεια και λατρεύουν το ψέμα. Είναι πολύ δυνατό το φώς της αλήθειας και δεν μπορεί κανείς εύκολα να το αντέξει.
Να δείτε πόσα ωραία γεγονότα θα γίνουν μέσα στον Απρίλιο, το μήνα που εκ παραδόσεως τα ψέματα έχουν την τιμητική τους.