> Voliotaki: Εμείς αδερφέ μου, θέλουμε να ενώσουμε τον κόσμο....

Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014

Εμείς αδερφέ μου, θέλουμε να ενώσουμε τον κόσμο....


Η ισχύς εν τη ενώσει....

Η μεγαλύτερη μεταρρύθμιση που πρέπει να γίνει, είναι να αλλάξουμε την νοοτροπία μας. να καταλάβουμε ότι ο δήμος, είμαστε εμείς, όλοι οι δημότες.
Πρέπει να καταλάβουμε ότι πρέπει να πάρουμε την πόλη στα χέρια μας,.

Μια από τις τιμωρίες που δεν καταδέχεσαι να ασχοληθείς με την πολιτική είναι ότι καταλήγεις να σε κυβερνούν οι κατώτεροι σου.
Πλάτων, 427-347 π.Χ., Φιλόσοφος

Τα 40 χρόνια που πέρασαν, πολιτικοποιηθήκαμε, κομματικοποιηθήκαμε και μετά τα χάλια όπου μας έφεραν τα κόμματα και οι εκπρόσωποί τους, απέχουμε από την πολιτική και τα κοινά, ως να μην αξίζει την συμμετοχή μας, τίποτα.... Το αποτέλεσμα είναι να διοικούν τις ζωές μας και την πόλη μας, άνθρωποι κατώτεροι των περιστάσεων, καθοδηγούμενοι από τα κόμματα που τους στήριξαν και από την ματαιοδοξία της εξουσίας και όχι απο την αγάπη τους για τον τόπο και τους ανθρώπους.

Το αποτέλεσμα είναι να μην μπορούν να εμπνεύσουν όλους εμάς ώστε να βοηθήσουμε και να προσφέρουμε ότι και όσο μπορούμε στην πόλη μας.

Ήρθε όμως ο καιρός να αλλάξει αυτό.
Η Προσβάσιμη πόλη (www.prosvasimipoli.gr) Έχει σαν στόχο να αφυπνίσει τους δημότες, να πάρουνε την πόλη στα χέρια τους. Με ποίον τρόπο?
- Κατ' αρχήν, ασκώντας το υπέρτατο δημοκρατικό τους δικαίωμα. ΠΗΓΑΙΝΟΝΤΑΣ ΝΑ ΨΗΦΊΣΟΥΝ. Η ψήφος είναι δικαίωμα και υποχρέωση, είναι το πρώτο σκαλί του ελέγχου της εξουσίας. 
Αναπτύσσοντας εθελοντικές δράσεις. Με αρωγό τον  Δήμο, μπορούν να αναπτυχθούν εθελοντικές δράσεις ώστε να φροντίσουμε και να ομορφύνουμε τις γειτονιές, χωρίς να τα περιμένουμε όλα από τον Δήμο.
-Εμπλέκοντας τους φορείς της πόλης. Οι φορείς της πόλης δεν είναι άμοιροι ευθυνών για ότι γίνεται στην πόλη. Πρέπει να λάβουν γνώσει και να δώσουν και την επιστημονική τους γνώμη. Είναι δυνατόν να γίνεται οποιαδήποτε κατασκευή, επισκευή, ανακαίνιση δημόσιου κτηρίου και να μην έχει γνώση το ΤΕΕ? και όχι μόνο γνώση, αλλά σαν επίσημος φορέας πρέπει να πει την γνώμη του για το αν το έργο είναι συμφέρον οικονομικά ή όχι. Αυτή είναι η δουλειά τους.
- Να εντάξουμε το Πανεπιστήμιο στην πραγματική ζωή της πόλης. Μελέτες του πανεπιστημίου μπορούν να βρουν εφαρμογή στην πόλη ώστε να την καταστήσουν πιο λειτουργική, ευέλικτη, οικονομική και τελικά Προσβάσιμη σε όλους. Αναβαθμίζοντας το πανεπιστήμιο αναβαθμίζεται αυτόματα και η πόλη που το φιλοξενεί.

Όλα τα παραπάνω, δείχνουν ότι ακόμη και η πιο μικρή προσπάθεια, ακόμη και η μικρότερη συμμετοχή μπορεί να κάνει την διαφορά. Η πόλη είναι ένας ζωντανός οργανισμός που συνεχώς μεταβάλλετε και θέλει συνεχή παρακολούθηση. Ο Δήμος δεν μπορεί να τα καταφέρει μόνος του. Χρειάζεται την βοήθειά μας. Ας μην την αρνηθούμε.

Σηκωθείτε! έφτασε η ώρα των πολλών!!!