Η διατροφική αξία των μικροσκοπικών φρούτων, με το ιδιαίτερο πορφυρό χρώμα και τη διακριτική γλυκόξινη γεύση έχει αναγνωριστεί εδώ και αρκετά χρόνια.
Πιο συγκεκριμένα, σε έγγραφα του 17ου αιώνα αναφέρεται πως τα cranberries χρησιμοποιούνταν στην αντιμετώπιση διάφορων προβλημάτων υγείας: παθήσεις του στομάχου, ασθένειες του ήπατος και αιματολογικές διαταραχές.
Μάλιστα, συστηνόταν οι ναυτικοί στα μακρόχρονα ταξίδια τους να έχουν μαζί τους cranberries, προκειμένου...
να προφυλάσσονται από το σκορβούτο.
Διαβάστε περισσότερα