> Voliotaki: Αργεντινός μεγιστάνας θέλει όλα τα ελληνικά αεροδρόμια ...

Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

Αργεντινός μεγιστάνας θέλει όλα τα ελληνικά αεροδρόμια ...

Για 21 αεροδρόμια στην Ελλάδα ενδιαφέρεται η εταιρεία συμμετοχών Corp. America του Αργεντινού δισεκατομμυριούχου Εντουάρντο Γιουρνεκιάν που προτίθεται να καταθέσει προσφορές, σύμφωνα με το Bloomberg, στο πλαίσιο των ιδωτικοποιήσεων.

Το ενδιαφέρον του Αργεντινού μεγιστάνα έκανε γνωστό ο επικεφαλής της εταιρίας και ανιψιός του, Μάρτιν Γιουρνεκιάν, σε συνέντευξή του στο Νταβός.

«Θα είμαστε πολύ επιθετικοί σε όλα τα μέτωπα....
Αρκετές ευκαιρίες έχουν προκύψει μετά την κρίση» σημείωσε ο 35χρονος επιχειρηματίας.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η Ελλάδα θα πουλήσει μετοχές δύο αεροδρομίων τον Φεβρουάριο και η Corp. America θα μπει δυναμικά στο «παιχνίδι» των ελληνικών ιδιωτικοποιήσεων.

Η εταιρεία διαχείρισης αεροδρομίων της Corp. America, έχει έσοδα 1,2 δισ. δολάρια ετησίως και όπως δήλωσε ο Γιουρνεκιάν δεν έχει προς το παρόν χρηματοδοτικές ανάγκες που πρέπει να καλυφθούν από τις αγορές ομολόγων.

Ο ιδρυτής της εταιρίας Εντουάρντο Γιουρνεκιάν, αρμενικής καταγωγής, είναι ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος της Αργεντινής με προσωπική περιουσία που το Forbes υπολογίζει στο 1,8 δισ δολ. Δεν έχει παιδιά και κληρονόμοι του θα είναι τα δύο ανίψια του.