25 ολόκληρες σελίδες αφιερώνει το περιοδικό Hot Doc, που κυκλοφόρησε χτες, στον υπουργό υγείας.
Το πιο συγκλονιστικό που αναφέρει είναι ότι λίγες μέρες πριν ψηφιστεί στην βουλή η επίμαχη τροπολογία για τα φάρμακα, συγκεκριμένα το βράδυ στις 22 Νοέμβρη, μετά την τηλεοπτική του παρουσία σε εκπομπή του Σκάι είχε μια πολύ «ενδιαφέρουσα» συνάντηση.
Οπως γράφει το περιοδικό, σε άρθρο του που το υπογράφει ο Κώστας Βαξεβάνης, ο Αδωνις Γεωργιάδης, έδιωξε την αστυνομική του φρουρά και συνοδευόμενος «από έναν ασπρομάλλη κύριο» είχε συνάντηση με φαρμακοβιομήχανο στα γραφεία όπου στεγάζεται η...Το πιο συγκλονιστικό που αναφέρει είναι ότι λίγες μέρες πριν ψηφιστεί στην βουλή η επίμαχη τροπολογία για τα φάρμακα, συγκεκριμένα το βράδυ στις 22 Νοέμβρη, μετά την τηλεοπτική του παρουσία σε εκπομπή του Σκάι είχε μια πολύ «ενδιαφέρουσα» συνάντηση.
επιχείρηση του τελευταίου.
Το άρθρο δεν αφήνει υπονοούμενα αλλά το γράφει καθαρά. Ο Αδωνις Γεωργιάδης «παρκάρει σταθερά δίπλα σε συμφέροντα. Είτε τα προσωπικά του, είτε μιας κάστας ευνοουμένων». Μπορεί και στα δυο θα συμπληρώναμε εμείς. Και το δημοσίευμα συνεχίζεται με καυτά ερωτήματα που έχουν αποδέκτη τον υπουργό υγείας:
Είναι δυνατόν ένας υπουργός Υγείας να χτυπάει μαύρα μεσάνυχτα την πόρτα φαρμακοβιομήχανου, επιμένοντας να τον δει την παραμονή της ψήφισης του νόμου για τα φάρμακα;
Είναι δυνατόν, την ίδια ώρα που κατηγορεί για διαπλοκή έναν ραδιοσταθμό που του αντιτίθεται, επειδή έχει νόμιμα διαφήμιση ενός φαρμάκου, να επιλέγει υπόγειες διασυνδέσεις και μυστικές ατζέντες λίγο πριν πάρει αποφάσεις για τη φαρμακοβιομηχανία με κόστος δισεκατομμύρια;
Αν και το δημοσίευμα δεν έχει κάποιο φωτογραφικό ντοκουμέντο που να αποδεικνύει αυτή την συνάντηση, πρέπει να το θεωρήσουμε αληθινό για δυο βασικούς λόγους. Είναι δυνατόν αν το δημοσίευμα ήταν μύθευμα, ο Α. Γεωργιάδης και με τον εκρηκτικό χαρακτήρα που έχει να μην έπαιρνε σβάρνα τα κανάλια για να το διαψεύσει καταθέτοντας παράλληλα αγωγή και μήνυση σε βάρος του δημοσιογράφου; Με την απλή λογική αυτό αποκλείεται.
Αν ο Κώστας Βαξεβάνης δεν έχει «καβάντζα» οπτικοακουστικό υλικό ή επώνυμες μαρτυρίες πώς θα τολμούσε να δημοσιεύσει ένα τέτοιο εγκεφαλικό κατασκεύασμα;
Πέρα του ότι θα είχε ένα σφοδρό πλήγμα στο δημοσιογραφικό του γόητρο αν δεν μπορούσε να το τεκμηριώσει, σε μια δικαστική αίθουσα, εκτός του ότι τυχόν πολιτικές βλέψεις του θα γινόταν παρελθόν, θα είχε σοβαρό οικονομικό πρόβλημα αφού μια καταδίκη για «συκοφαντική δυσφήμηση μέσω τύπου» θα του κόστιζε ίσως εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.
Και ο Κ. Βαξεβάνης δεν είναι ηλίθιος.
Ενδιαφέρον θα έχει επίσης η στάση που θα κρατήσει στην βουλή, ο Α. Γεωργιάδης για το θέμα αυτό που λογικά θα αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης εκεί.