> Voliotaki: Τώρα και γυναίκες επίσκοποι στην Αγγλία

Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

Τώρα και γυναίκες επίσκοποι στην Αγγλία

Με 378 ψήφους υπέρ, 8 κατά και 25 αποχές η Αγγλικανική Εκκλησία ενέκρινε σήμερα τη χειροτονία γυναικών επισκόπων - Το σχέδιο πρόκειται να επικυρωθεί οριστικά από νέα σύνοδο το 2014

Με 378 ψήφους υπέρ, 8 κατά και 25 αποχές η Αγγλικανική Εκκλησία ενέκρινε σήμερα την απόφαση να χειροτονούνται και γυναίκες επίσκοποι. Η απόφαση αναμένεται να οριστικοποιηθεί από νέα σύνοδο...
το 2014, ενώ νωρίτερα το 2012 η ίδια πρόταση είχε απορριφθεί.

Η απόρριψη του σχεδίου για χειροτόνηση γυναικών επισκόπων το 2012 είχε δεχθεί επικριτικά σχόλια τόσο από τους πολίτες όσο και από τον ίδιο τον πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός λίγο πριν ανακοινωθεί η σημερινή απόφαση τάχθηκε υπέρ του σχεδίου μιλώντας στο κοινοβούλιο: «Είμαι σταθερά υπέρ των γυναικών επισκόπων και ελπίζω πως η Εκκλησία της Αγγλίας θα κάνει αυτό το σημαντικό βήμα για να ενισχύσει τη θέση της ως σύγχρονης Εκκλησίας σε συντονισμό με την κοινωνία μας».

Aπό την πλευρά της Εκκλησίας ο αρχιεπίσκοπος του Γιoρκ Τζον Σεντάμου που συμφωνεί με την απόφαση είπε: «Δεν πρέπει να ανοίξουμε αμέσως τις σαμπάνιες ή όποιο άλλο ποτό αρμόζει στις γιορτές, επειδή πρέπει να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε μαζί ως το τέλος για να ευοδωθεί το σχέδιο»