> Voliotaki: ΚΚΕ Λάρισας εναντίον Χρυσής Αυγής

Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013

ΚΚΕ Λάρισας εναντίον Χρυσής Αυγής

Οι τομεακές οργανώσεις Λάρισας του ΚΚΕ καταγγέλλουν με σκληρό τρόπο τη δολοφονία του 34χρονου νέου στο Κερατσίνι από μέλη της Χρυσής Αυγής.

Συγκεκριμένα, αναφέρουν σε ανακοίνωση: «Η δολοφονία αυτή έρχεται να επιβεβαιώσει για μια ακόμη φορά τη θέση του ΚΚΕ για το χαρακτήρα και τη δράση αυτού του ναζιστικού μορφώματος. Δεν πρόκειται για μια μεμονωμένη ενέργεια αλλά για δολοφονία ενταγμένη στις αναρίθμητες τραμπούκικες και σχεδιασμένες δολοφονικές ενέργειες που έχουν εξαπολύσει οι φασίστες απόγονοι των ταγματασφαλιτών. Δεν πρόκειται για Κόμμα που οι εργάτες και ο λαός πρέπει να έχουν απλά ιδεολογικοπολιτικές διαφορές.


Πρόκειται για μαφιόζικη εγκληματική οργάνωση με παραστρατιωτική δομή που στρατολογεί και εκπαιδεύει δολοφόνους για να τους αξιοποιεί στο χτύπημα του εργατικού και λαϊκού κινήματος.

Οι επιθέσεις σε ανήμπορους μετανάστες το προηγούμενο διάστημα ήταν πεδίο εκγύμνασης και προετοιμασίας για να ετοιμαστούν στην αποστολή τους, σαν μηχανισμός τρομοκράτησης των εργατών που αγωνίζονται, σαν απεργοσπαστικός μηχανισμός των βιομηχάνων και των εφοπλιστών.

Δεν είναι τυχαίο ότι λειτουργούν δουλεμπορικά γραφεία που προμηθεύουν με πάφθηνο εργατικό δυναμικό επιχειρήσεις, πατώντας πάνω στην ανέχεια και τη φτώχεια. Είναι δημιούργημα του ίδιου του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος που το στηρίζει και το υπερασπίζεται με κάθε τρόπο.

Στο στελεχικό της δυναμικό εντάσσονται πρωτοπαλίκαρα και τραμπούκοι της νύχτας, που επιζητούν πολιτική κάλυψη για τη δράση τους. Αργά η γρήγορα στο στόχαστρό τους θα βρεθεί κάθε φτωχή οικογένεια. Στόχος τους το εργατικό και λαϊκό κίνημα και κυρίως η πρωτοπορία του το ΚΚΕ. Ο αντικομμουνισμός, η παραχάραξη της ιστορίας, οι δολοφονικές επιθέσεις σε μέλη και στελέχη του ΚΚΕ, όπως στο Πέραμα, τους καθιστούν χρήσιμους στο σύστημα αλλά και στους καπιταλιστές που τους ενισχύουν και οικονομικά.

Ανάλογη δραστηριότητα αναπτύσσεται απ’ τη Χ.Α. και στην περιοχή μας. Η τραμπούκικη συμπεριφορά τους έχει εκφραστεί πολλές φορές με αποκορύφωμα τη στάση τους στην Τσαριτσάνη και με μηνύσεις που κατέθεσαν εναντίον του δημάρχου, του δημοτικού συμβουλίου Ελασσόνας αλλά και του μορφωτικού συλλόγου Τσαριτσάνης. Κάνουν αισθητή την παρουσία τους με στρατιωτικές παρελάσεις όπως πρόσφατα στη λαϊκή αγορά, ενώ υπάρχουν αρκετά κρούσματα επιθέσεων σε ανήμπορους μετανάστες και άλλους. Με κάθε ευκαιρία εκτοξεύουν απειλές και συκοφαντίες σε μέλη του ΚΚΕ.

Απέναντι σ’ αυτά τα φαινόμενα τα κόμματα της συγκυβέρνησης τοπικά, αλλά κυρίως τα πρωτοκλασάτα στελέχη τους στην τοπική διοίκηση όπως ο δήμαρχος του μεγαλύτερου δήμου της Λάρισας, κ. Τζανακούλης αλλά και ο πρόεδρος της ΠΕΔ, κ. Κομήτσας, όχι μόνο δε στέκονται απέναντι, όχι μόνο δεν υπερασπίζονται το συνάδελφό τους δήμαρχο της Ελασσόνας απ’ τις άδικες διώξεις, αλλά αντίθετα κάνουν τα πάντα για να τα έχουν καλά με τη Χ.Α και να νομιμοποιούν τη δράση τους.

Τους καλούν σε εκδηλώσεις με το πρόσχημα ότι είναι κοινοβουλευτικό κόμμα, και αρνήθηκαν να εκδώσουν ψηφίσματα καταδίκης και να πάρουν απόφαση να μην τους καλούν πουθενά, όταν η Λαϊκή Συσπείρωση έβαλε το ζήτημα στα συμβούλια.

Ιδιαίτερα στην περίπτωση της Τσαριτσάνης που λειτούργησε πανελλαδικά σαν υπόδειγμα λαϊκής σύσσωμης αντίδρασης και εκδίωξης των νεοναζιστών, με δεκάδες ανακοινώσεις σωματείων και φορέων στο νομό και σε όλη τη χώρα, δεν πήραν θέση. Δε συντάσσονται μαζί με το λαό, αλλά με τη στάση τους δίνουν αέρα και κάλυψη στους Χρυσαυγίτες.

Δεν είναι τυχαία η υποκριτική ανακοίνωση του κ. Τζανακούλη με αφορμή τη δολοφονία στο Κερατσίνι, όπου συντάσσεται πλήρως με τη θέση Σαμαρά για καταδίκη της βίας απ’ όπου κι αν προέρχεται, χωρίς να καταδικάζει ευθέως τη Χ.Α. Η εγκληματική δολοφονική μαφιόζικη δράση βαφτίζεται απλώς βία.

Χρειάζεται να συνειδητοποιηθεί ότι η δράση της Χ.Α. ενθαρρύνεται με τέτοιες πολιτικές, που δεν ακολουθούνται μόνο κεντρικά αλλά και από τοπικά στελέχη που εκπροσωπούν θεσμικά όργανα.

Την τιμητική τους έχουν οι Χρυσαυγίτες βουλευτές και άλλα στελέχη τους, σε τοπικά μέσα ενημέρωσης στο όνομα του πλουραλισμού και της δημοκρατίας. Κάποιοι δημοσιογράφοι μάλιστα βάφτισαν τη σχεδιασμένη δολοφονική επίθεση στο Πέραμα «επεισόδιο» ενώ με ύπουλο τρόπο ταυτίζουν τη φασιστική δράση της Χ.Α. με τις εργατικές κινητοποιήσεις.

 Γενικώς οι εργάτες, οι λαϊκές οικογένειες πρέπει να είναι περισσότερο ψιλιασμένοι ότι ο εξωραϊσμός, η απόκρυψη του χαρακτήρα και του ρόλου της Χ.Α., η συνειδητή ή ασυνείδητη αθώωση της δράσης της περνά από κανάλια και μηχανισμούς.

Η θεωρία των δύο άκρων, η εξίσωση και ταύτιση φασισμού-κομμουνισμού που αποτελεί επίσημη ιδεολογία της ΕΕ, που διδάσκεται σαν επίσημη ιστορία στα σχολεία, ενισχύει και νομιμοποιεί τη δράση της Χ.Α. Οι θεωρίες και τα συνθήματα ότι φταίνε όλα τα κόμματα, τσουβαλιάζοντας το ΚΚΕ με τα αστικά κόμματα, κραυγές όπως «έξω τα κόμματα» απ’ το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα, συμβάλλουν στην ενίσχυση της Χ.Α. Στα παραπάνω, ευθύνη και συμβολή έχει με τη στάση του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Οι Τ.Ο. του ΚΚΕ καλούμε να ανοίξει η συζήτηση σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε χωριό, σε κάθε γειτονιά. Αποφασιστικά να απομονωθεί η Χ.Α. απ’ τα εργατικά σωματεία, τις λαϊκές επιτροπές, τους συλλόγους και τους φορείς.

Είναι υπόθεση του ίδιου του λαού να οργανώσει την υπεράσπισή του απ’ τους μαφιόζους εγκληματίες. Καμιά επανάπαυση και εμπιστοσύνη στις κυβερνήσεις και τα κόμματα του Ευρωμονόδρομου και της καπιταλιστικής βαρβαρότητας, ότι αυτοί θα λύσουν το πρόβλημα.

 Η Χ.Α. είναι γέννημα και θρέφεται απ’ το καπιταλιστικό σύστημα, είναι όργανο στα χέρια των καπιταλιστών, τη χρειάζονται για να χτυπήσουν το λαϊκό κίνημα».