> Voliotaki: Θεοχάρης: Καμία παράταση στις δηλώσεις

Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

Θεοχάρης: Καμία παράταση στις δηλώσεις

Ότι δεν υπάρχει καμία δυνατότητα παράτασης για την κατάθεση των φορολογικών δηλώσεων ξεκαθάρισε ο γενικός γραμματέας Εσόδων Χάρης Θεοχάρης.

Όπως ανέφερε οι δηλώσεις μπορούν να κατατίθενται εμπρόθεσμα και το Σαββατοκύριακο και έως τη Δευτέρα στις 8 το πρωί.


«Οι παρατάσεις που μπορούσαν να δοθούν, δόθηκαν», ανέφερε χαρακτηριστικά και συνέχισε: «Δεν είναι θέμα Τρόικας, αλλά πρέπει να σιγουρέψουμε το μεγάλο στόχο που είναι το πρωτογενές πλεόνασμα και μας αναγκάζει οι κινήσεις μας μέσα στη χρονιά να είναι συγκεκριμένες.

Σε ένα μεγάλο μέρος των φορολογουμένων που είναι οι μισθωτοί, είναι μικρότερη η επιβάρυνση και επανέρχεται στα κανονικά επίπεδα που ήταν και τις προηγούμενες χρονιές. Άρα, θεωρώ ότι δεν θα έχουμε πρόβλημα εισπραξιμότητας.

 Σε ό,τι αφορά τον ΦΑΠ, έχουμε ανέβει στο ιστορικό υψηλό του 75% εισπραξιμότητας και το μεγάλο μας ρίσκο είναι αυτό».

Μάλιστα ο κ. Θεοχάρης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν περισσότερες δόσεις για την πληρωμή των φόρων: «Το σκεφτόμαστε, αλλά εκεί όπου είναι δυσκολία, έχουμε δώσει δόσεις μέχρι το Φεβρουάριο. Πρέπει να μείνουμε στο Φεβρουάριο ως τελευταία δόση. Θα δούμε τις καταστάσεις και θα αποφασίσουμε τι θα κάνουμε», ανέφερε ο γενικός γραμματέας Εσόδων.

«Είμαστε σε καλύτερο ρυθμό από πρόπερσι με τις εκκαθαρίσεις» είπε ο Χ. Θεοχάρης και συνέχισε: «Πέρυσι πήγαμε γρήγορα. Με την εκκαθάριση που θα γίνει το Σαββατοκύριακο, θα προχωρήσουμε πιο γρήγορα. Με την ηλεκτρονική υποβολή θα μπορέσουμε να τα στείλουμε όλα το Σεπτέμβριο και έτσι όλοι θα έχουν έστω δύο δόσεις».