> Voliotaki: Πρόωρες εκλογές με νικητή τον ΣΥΡΙΖΑ και κυβέρνηση της Ν.Δ βλέπει ο Economist

Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

Πρόωρες εκλογές με νικητή τον ΣΥΡΙΖΑ και κυβέρνηση της Ν.Δ βλέπει ο Economist

- Ο Economist προβλέπει πρόωρες εκλογές στην Ελλάδα μέσα στο 2014 και πιθανότατα μαζί με τις ευρωεκλογές
- Παρ' όλα αυτά χαρακτηρίζει ως ''ομοιογενή'' την κυβέρνηση Ν.Δ – ΠΑΣΟΚ και εκτιμάει πως ''είναι μικρότερες οι πιθανότητες κοινοβουλευτικής ανταρσίας
- Διαβάστε γιατί οι αναλυτές του Economist θεωρούν πως θα νικήσει ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά θα συνεχίσει να κυβερνά η Ν.Δ
Πρόωρες εκλογές μέσα στο 2014 ''προφητεύει'' για την Ελλάδα το Economist που εκτιμάει πως στη χώρα μας...
υπάρχει ήδη πολιτική αστάθεια, την οποία βασίσει:''στην κατακερματισμένη πολιτική σκηνή, τις συχνές κοινωνικές ταραχές και τις οικονομικές δυσκολίες εν μέσω αυστηρής δημοσιονομικής λιτότητας''.

Ως πλέον πιθανή ημερομηνία θεωρεί την ημέρα των ευρωεκλογών

Ως πλέον πιθανή ημερομηνία θεωρεί την ημέρα των ευρωεκλογών, θεωρώντας πως θα γίνουν και εθνικές εκλογές την ίδια ημέρα.

Αιτία των πρόωρων εκλογών, πάντα κατά τον Economist, είναι ''η συνεχιζόμενη δημοσιονομική λιτότητα που πυροδοτεί την οικονομική ύφεση και την υψηλή ανεργία, οπότε οι αντιμνημονιακές δυνάμεις στο κοινοβούλιο -ειδικά ο ΣΥΡΙΖΑ που στις δημοσκοπήσεις είναι στήθος με στήθος με τη ΝΔ- θα εξακολουθήσουν να καρπώνονται το αίσθημα κατά της λιτότας''.

Οι αναλυτές του Economist προσθέτουν επίσης πως ''υπάρχει ευρεία λαϊκή δυσαρέσκεια από τη διαφθορά, τον νεποτισμό και τα συμφέροντα που έχουν ταυτιστεί με το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ''.

Εντυπωσιακή όμως είναι η πρόβλεψη για την επομένη των εκλογών.

Το Economist θεωρεί πως το βράδυ των εκλογών θα πανηγυρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ γιατί θα βγει πρώτο κόμμα.

Όμως κυβέρνηση θα σχηματίσει και πάλι η Ν.Δ, γιατί ο Economist εκτιμάει πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα μπορέσει να βρει συμμάχους ώστε να σχηματίσει κυβέρνηση συνεργασίας.