> Voliotaki: ΔΑΠ: Πανεπιστημιακή αστυνομία για να παταχθεί η βία

Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

ΔΑΠ: Πανεπιστημιακή αστυνομία για να παταχθεί η βία

(ΑΣ ΜΗΝ ΑΠΟΡΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΓΙΑ ΟΣΑ ΜΑΣ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ )

Στις 17 Απριλίου διεξάγονται οι φοιτητικές εκλογές. Λειτουργία μη κρατικών πανεπιστημίων προτείνει μεταξύ άλλων η ΔΑΠ

Mε κεντρικό εκλογικό σύνθημα «Εμείς αποφασίζουμε» και την αισιοδοξία ότι θα καταγράψει την 27 η συνεχόμενη νίκη σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, προσέρχεται η ΔΑΠ - ΝΔΦΚ στις φοιτητικές εκλογές της 17ης Απριλίου.

Η νεολαία του κυβερνώντος κόμματος προτάσσει μεταξύ άλλων
την ανάγκη για δημιουργία πανεπιστημιακής αστυνομίας, τη σύνδεση της χρηματοδότησης των ΑΕΙ ανάλογα με την αξιολόγηση τους, την ελεύθερη σύμπραξη Πανεπιστημίων, αγοράς εργασίας και ιδιωτικού τομέα, τη δημιουργία νέων εστιών μέσω ΣΔΙΤ αλλά και το διαχρονικό αίτημα για μη κρατικά ιδρύματα.

Στο κεντρικό μήνυμα της, η ΔΑΠ – ΝΔΦΚ εστιάζει στις προσδοκίες για μια σύγχρονη χώρα που δημιουργούν οι μεταρρυθμίσεις και επισημαίνει «τα ελληνικά Πανεπιστήμια πρέπει να βρεθούν στην πρώτη γραμμή των αλλαγών», ενώ τονίζει ότι «στις 17 Απριλίου, αποφασίζουμε για Πανεπιστήμια συνδεδεμένα με την αγορά εργασίας, ανοιχτά στην ιδιωτική χρηματοδότηση και δύναμη τους την αξιολόγηση αποφασίζουμε και κάνουμε ισχυρή τη δική μας γενιά κόντρα στη μιζέρια και το λαϊκισμό».

Ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Ανδρέας Παπαμιμίκος δήλωσε:
"Αυτοί που προωθούν τη βία ως ιδεολογία και επενδύουν στη μιζέρια και το λαϊκισμό, είναι οι ίδιοι που κρύβονται πίσω από το σκηνικό έντασης που έχει στηθεί τις τελευταίες ημέρες στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ της χώρας.

Είναι οι ίδιοι που θα καλοέβλεπαν τη διάλυση των φοιτητικών εκλογών, γιατί πολύ απλά είτε δεν τους βγαίνουν τα νούμερα, είτε δεν κατόρθωσαν να βρουν πεδίο έκφρασης.

Διότι, στη μόνη ζωντανή κάλπη της νεολαίας, που συμμετέχουν περισσότεροι από 130.000 φοιτητές, δεν έμαθαν ποτέ να νικούν την ψυχή, το πάθος και κυρίως τις ιδέες νέων ανθρώπων, που διαχρονικά ζητούν τομές και σύγχρονη ανώτατη εκπαίδευση.

Από τους αγώνες της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ για φιλελεύθερα ευρωπαϊκά πανεπιστήμια και προγράμματα ανταλλαγής φοιτητών της δεκαετίας του 80’, τις μάχες για αλλαγή του νόμου-πλαισίου και υποτροφίες τη δεκαετία του 90’, έως και σήμερα, με την κατάργηση του ασύλου, τα ιδιωτικά πανεπιστήμια και την πανεπιστημιακή αστυνομία.

Στις 17 Απριλίου αποφασίζουμε μεταρρυθμίσεις, για μια γενιά που δυναμώνει και μια εποχή που ανατρέπεται".