> Voliotaki: TA AΔΕΣΠΟΤΑ ΣΤΟ ΒΟΛΟ

Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

TA AΔΕΣΠΟΤΑ ΣΤΟ ΒΟΛΟ

ΑΠΟ: ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ

Απορώ με την αδιαφορία του Δήμου που δεν μπαίνει στο κόπο να αναλάβει τις ευθύνες του, και να μαζέψει όπως έχει υποχρέωση, τους αδέσποτους σκύλους. Έχω την 'ευκαιρία' κάθε Τετάρτη να βλέπω ιδίοις όμασοι τη κατάντια και την επικινδυνότητα που υπάρχει εξαιτίας της αδιαφορίας αυτής. 

Κάθε Τετάρτη όπως πιθανόν ξέρετε, μαζευόμαστε φίλοι του ποδηλάτου στον Άγιο Νικόλαο, για τη καθιερωμένη βδομαδιάτικη ποδηλατοδρομία μας. Τη διαδρομή ακολουθούν κάθε φορά θέλουμε-δεν θέλουμε και 5-6 συμπαθείς κατά τα άλλα σκύλοι, που ενώ όταν είναι μόνοι τους είναι ήσυχοι, όταν μαζεύονται πολλοί μαζί, λειτουργούν δίκην αγέλης και θέτουν σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα όλων....


Το αποκορύφωμα έγινε σήμερα στις 9.00 το βράδυ, όταν λίγο μετά το τέλος της ποδηλατοδρομίας δύο από τους σκύλους πέταξαν κάτω οδηγό από μηχανάκι, τον δάγκωσαν ο ένας δύο φορές και ο άλλος μία φορά στο πόδι σκίζοντάς του το παντελόνι και γεμίζοντάς τον αίματα. Γλιτώσαμε τα χειρότερα επεμβαίνοντας όταν οι υπόλοιποι σκύλοι πήγαν να ολοκληρώσουν το έργο. Μισή ώρα πριν, σώσαμε και μια γάτα που την άρπαξαν οι σκύλοι που μας ακολουθούσαν στη διαδρομή. Το ίδιο κάναμε και δυο βδομάδες πριν σε αντίστοιχη περίπτωση. Οι γάτες ελπίζω να γλίτωσαν παρά τα τραύματα που απέκτησαν.

Επανερχόμενος στα δαγκώματα, οι σκύλοι τη προηγούμενη Τετάρτη έριξαν στη Δημητριάδος οδηγό μηχανής ντιλίβερυ. Κι άλλες φορές έχουν ρίξει μηχανάκια και έχουν δαγκώσει ανθρώπους. Επιτίθενται και γαυγίζουν στα απέναντι αυτοκίνητα και μηχανάκια, ενώ μπαινοβγαίνουν και ανάμεσα σε εμάς τους ποδηλάτες. Το μόνο εύκολο είναι να υπάρξει κάποια στιγμή ατύχημα από ξαφνικό αναγκαστικό ελιγμό αυτοκινήτου ή ποδηλάτου.

Δυστυχώς τα περιστατικά δεν συμβαίνουν μόνο στη διάρκεια της ποδηλατικής μας βόλτας, αλλά είναι συχνά σε διάφορες περιοχές της πόλης μας όπως διαβάζουμε κατά καιρούς στα σάιτ και τις εφημερίδες, για επιθέσεις στη παραλία και σε άλλα μέρη σε περαστικούς, μηχανάκια, αθλούμενους που κάνουν τζόκιγκ. Και ρωτάω λοιπόν τον όποιο υπεύθυνο του Δήμου. Είναι τόσο δύσκολο να μαζέψει ο αρμόδιος τα αδέσποτα, και να τα πάει στο καταφύγιο αδέσποτων στα Μελισσάτικα, που πληρώνουμε όλοι? Γιατί θέτουν σε κίνδυνο την ακεραιότητα συμπολιτών μας, αλλά και ρισκάρουν να πληρώσει ο Δήμος αποζημίωση σε κάποιο θύμα επίθεσης που δεν θα διστάσει να μπει στη διαδικασία να τη διεκδικήσει?

Οι σκύλοι δεν είναι δύσκολο να εντοπιστούν και να μαζευτούν, ούτε είναι πάρα πολλοί. Επιτέλους ας αναλάβει ο Δήμος τις ευθύνες του.

Ευχαριστώ, Κώστας Κ.