> Voliotaki: ΚΚΕ: Πρόκληση τα πανηγύρια για τον ΕΟΠΥΥ

Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013

ΚΚΕ: Πρόκληση τα πανηγύρια για τον ΕΟΠΥΥ

Απαράδεκτη χαρακτήρισε τη δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Μάριου Σαλμά, ότι το επίδομα τοκετού, δε χρειάζεται να παίρνουν οι ασφαλισμένες γυναίκες, το γραφείο Τύπου του ΚΚΕ.

«Η δήλωση του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας ότι δε χρειάζεται να παίρνουν οι ασφαλισμένες γυναίκες «διπλά» το επίδομα τοκετού είναι απαράδεκτη, διότι τις ενοχοποιεί περίπου ως κλέφτρες. Δεν πρόκειται για διπλό επίδομα, αλλά...
 για την απαίτηση να καλυφθεί από το κράτος η διπλή ανάγκη τόσο των δαπανών της γέννας, όσο και μιας πρώτης, ελάχιστης οικονομικής στήριξης των νέων ζευγαριών που ένα μέρος της κάλυπτε το επίδομα τοκετού», σχολιάζει αρχικά στην ανακοίνωση του το γραφείο Τύπου του ΚΚΕ και συνεχίζει:

«Τα πανηγύρια της κυβέρνησης για την εξοικονόμηση των δαπανών του ΕΟΠΥΥ αποτελούν πρόκληση για τις λαϊκές οικογένειες που έχουν υποστεί άγριες περικοπές στον τομέα της Υγείας. Η κλιμάκωση αυτής της πολιτικής συνιστά εξολόθρευση και των πιο στοιχειωδών δικαιωμάτων.

 Αυτό κάνει η κυβέρνηση με την περιστολή των κρατικών και ασφαλιστικών δαπανών στις παροχές του ΕΟΠΠΥ ύψους εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ. Με αποτέλεσμα επιπλέον πληρωμές των ασθενών για έξοδα νοσηλείας στον εμπορευματοποιημένο δημόσιο τομέα και στα ιδιωτικά νοσοκομεία, για ιατρικές και εργαστηριακές εξετάσεις, για φυσιοθεραπείες, για έξοδα μετακίνησης, για αιμοκάθαρση, διορθωτικά γυαλιά και με λιγότερους γιατρούς και δημόσιες μονάδες υγείας με τις συγχωνεύσεις και τις καταργήσεις».