> Voliotaki: Βόλτα με κλεμμένο τρένο

Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

Βόλτα με κλεμμένο τρένο

Ίσως να βρήκε πληκτική τη δουλειά της, η 23χρονη υπάλληλος καθαριότητας των Σουηδικών Σιδηροδρόμων και αποφάσισε να της δώσει μια νότα περιπέτειας.

Παράτησε τη σκούπα και το φαράσι και βούτηξε τα κλειδιά της αμαξοστοιχίας για να την πάει μια βόλτα, με την ίδια ελαφρότητα που ένας έφηβος κλέβει τα κλειδιά του αυτοκινήτου του πατέρα του για να εντυπωσιάσει την παρέα του.

Μόνο που το τρένο, καθώς είναι κάπως πιο… πολύπλοκο στον χειρισμό του, οι πιθανότητες να το επιστρέψεις άθικτο και χωρίς να το πάρει χαμπάρι κανένας, είναι μάλλον... απειροελάχιστες...

Η συγκεκριμένη αμαξοστοιχία που αποτελείτο από τέσσερα βαγόνια ήταν σταθμευμένη έξω από τη Στοκχόλμη από όπου και ξεκίνησε η 23χρονη το ιδιότυπο «ταξίδι» της. Βέβαια, οφείλουμε να αναγνωρίσουμε πως οι δεξιότητές της δεν ήταν και τόσο άσχημες αφού, έστω για 1.600 μέτρα, κατάφερε να την οδηγήσει χωρίς προβλήματα.

Κάπου εκεί όμως ακριβώς το ταξίδι πήρε μια άλλη…τροπή, η αμαξοστοιχία εκτροχιάστηκε, αποσυνδέθηκε από τα βαγόνια και, αφού σύρθηκε επί αρκετά μέτρα, τυλίχτηκε στις φλόγες και κατέληξε μέσα σε ένα τριώροφο κτήριο!

Κανένας δεν τραυματίστηκε από αυτό το… έκτακτο δρομολόγιο των Σουηδικών Σιδηροδρόμων, εκτός από την ίδια την επίδοξη μηχανοδηγό, της οποίας τα ακριβή κίνητρα δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά.

Πάντως και για την ιστορία, ανάλογες περιπτώσεις είχαμε και στη χώρα μας όταν προ πολλών ετών κάποιος είχε κλέψει ένα ολόκληρο πλοίο από τον Πειραιά και κάποιος άλλος ένα αστικό λεωφορείο από το Σύνταγμα.

video platformvideo managementvideo solutionsvideo player