> Voliotaki: ΕΔΕ για τη βιντεοσκόπηση των βουλευτών της Χρυσής Αυγής εντός της Βουλής

Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012

ΕΔΕ για τη βιντεοσκόπηση των βουλευτών της Χρυσής Αυγής εντός της Βουλής

Τα όσα προσβλητικά για τους δημοκρατικούς θεσμούς συνέβησαν το πρωί στη Βουλή από τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής καταγράφηκαν, πέραν της επίσημης τηλεοπτικής κάλυψης, και μέσω κινητού τηλεφώνου, γεγονός που έχει προκαλέσει την κινητοποίηση του προεδρείου του θεσμού.
Όπως είναι γνωστό η ερασιτεχνική βιντεοσκόπηση δεν επιτρέπεται εντός της  αίθουσας, ως εκ τούτου διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση ώστε να εξακριβωθεί από πού προέκυψε αυτή η ενέργεια.

Παράλληλα, με την ΕΔΕ θα επιχειρηθεί να διαπιστωθεί αφενός ποια πρόσωπα άσκησαν πλημμελώς τα καθήκοντά τους, αφετέρου ποιες διαδικασίες είναι διάτρητες, με αποτέλεσμα να μεταφέρονται εντός της Βουλής τεχνικά μέσα που επιτρέπουν την ερασιτεχνική βιντεοσκόπηση.