> Voliotaki: "Βολεύουν" τους κολλητούς, τους συγγενείς και τους αποτυχόντες υποψήφιους βουλευτές τους! - Όργιο διορισμών στην Βουλή

Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012

"Βολεύουν" τους κολλητούς, τους συγγενείς και τους αποτυχόντες υποψήφιους βουλευτές τους! - Όργιο διορισμών στην Βουλή

- Κόρες, γαμπροί, νύφες με "μπάρμπα στην Κορώνη"
- Πολύδωρας, Τραγάκης, Πετσάλνικος, Μιχαλολιάκος έκαναν χρήση του νόμου
- Εκκωφαντική η σιωπή της κυβέρνησης των τριών!

Αποκαλείται όργιο γιατί συμμετέχουν σχεδόν όλα τα κόμματα. Από τον Βύρωνα Πολύδωρα που διόρισε την κόρη του, έως την Χρυσή Αυγή που κουνά συχνά πυκνά το δάχτυλο της ηθικής κια κόπτεται για την ανεργία....
Οι περιπτώσεις είναι αρκετές και προκαλούν την κοινή γνώμη. Η φράση "νόμιμο αλλά ηθικό;" είναι η πρώτη που έρχεται στο μυαλό.

Σε λίγες ημέρες θα ανακοιωθούν νέες περικοπές σε μισθούς, συντάξεις, κεκτημένα. Αυτά όμως αφορούν εκείνους που δεν έχουν "μπάρμπα στην Κορώνη".

Πάμε να τα δούμε ένα - ένα:

Γιάννης Τραγάκης. Πρώτος αντιπρόεδρος της Βουλής. Μετά τον γαμπρό του, την κόρη του και το γιό του διόρισε στις 31-07-2012, δηλαδή στα τέλη του προηγούμενου μήνα, μόλις εξελέγη αντιπρόεδρος, και την αδελφή του γαμπρού του στο Kοινοβούλιο. Σύμφωνα με απόφαση του προέδρου της Βουλής στο γραφείο του κ. Τραγάκη διορίστηκε η Καλλιόπη Λεοντή, αδελφή του γαμπρού του Αναστασίου Λεοντή, ο οποίος είναι ήδη διορισμένος στη Βουλή.

Το ίδιο είχε κάνειι λίγο νωρίτερα ο Βύρων Πολύδωρας, ο οποίος διόρισε την κόρη του.
 Ο διορισμός έγινε όταν ο Βύρων Πολύδωρας ήταν πρόεδρος για μια μέρα (Εφημερίς της Κυβερνήσεως, αρ.φ. 344, 23/7/2012, υπ'αριθμ.8574/6100/11-7-2012).

Φίλιππος Πετσάλνικος: Κάνει διορισμούς στο γραφείο που διατηρεί στη Βουλή, όπως δικαιούται βάση νόμου παρότι δεν είναι πλέον βουλευτής αφού δεν ήταν καν υποψήφιος στις τελευταίες εκλογές.

Στο τελευταίο ΦΕΚ 367/31-7-2012, εμφανίζεται το όνομα της κυρίας Καλύβα Όλγας του Χρήστου, με πτυχίο λυκείου, η οποία τοποθετείται ως «μετακλητή» στο γραφείο του κ. Πετσάλνικου. Η εν λόγω υπάλληλος όμως είναι μνηστή του ανιψιού του κ. Πετσάλνικου, και γιου του Κωνσταντίνου Πετσάλνικου, ο οποίος είχε διατελέσει δήμαρχος Μακεδνών.

Χρυσή Αυγή: Σύμφωνα με το iefimerida.gr, 4 αποτυχόντες υποψήφιοι βουλευτές της στις προηγούμενες εκλογές δεν θα μείνουν παραπονεμένοι.

Σύμφωνα με το ΦΕΚ (τεύχος ΥΟΔΔ) 355/26-07-2012, διορίζονται σε κενές οργανικές θέσεις οι:

Απόστολος Γκλέτσος του Κων/νου (ΑΔΤ Χ482350), ΔΕ κατηγορίας
Ανδρόνικος Σίμος του Νικολάου (ΑΔΤ ΑΗ634166), ΔΕ κατηγορίας.
Επίσης, όπως φαίνεται στο ΦΕΚ (τεύχος ΥΟΔΔ) 390/14-08-2012, διορίζονται σε κενές οργανικές θέσεις οι:

Νικήτας Σιώης του Γεωργίου (ΑΔΤ ΑΕ868048), ΔΕ κατηγορίας.
Γεώργιος Μισιάκας του Χρήστου (ΑΔΤ ΑΙ294905), ΔΕ κατηγορίας.
Ο κ. Μισιάκας ήταν υποψήφιος της Χρυσής Αυγής στα Τρίκαλα.

Υπενθυμίζεται ότι: Ο κ.Σιώης είχε εκλεγεί βουλευτής με την Χρυσή Αυγή, αλλά παραιτήθηκε, παρότι άνεργος, λόγω φόρτου εργασίας... Τότε είχε ακουστεί ότι εξαναγκάστηκε σε παραίτηση για να πάρει την θέση του ο φίλος της κόρης του κ. Μιχαλολιάκου, κ.Αρτέμης Ματθαιόπουλος.