Ο κ. Νικολόπουλος απευθυνόμενος στο β' ενικό πρόσωπο προς τον πρωθυπουργό δεν φαίνεται ικανοποιημένος με τις αρμοδιότητές του και ταυτόχρονα ενοχλημένος με τις προνομιακότερες αρμοδιότητες του υπουργού Εργασίας κ. Γιάννη Βρούτση.
Χαρακτηριστικά σημειώνει ότι: «Ως υφυπουργός του υπουργείου Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, θα έπρεπε να έχω δικαίωμα έστω στην πληροφόρηση της ακολουθούμενης τακτικής μας, καθώς έχω την αρμοδιότητα του εργασιακού και του προνοιακού (επιδόματα προνοιακά, πολυτεχνικά κ.τ.λ.), αλλά αντιθέτως έρχομαι αντιμέτωπος με προδιαγεγραμμένες πορείες, όντας σε πλήρη άγνοια, πράγμα τουλάχιστον επικίνδυνο.
Αποτέλεσμα αυτού ήταν να παραμείνω «εκκωφαντικά» σιωπηλός σε όλη τη διάρκεια της συνάντησής μας με την τρόικα. Ο λόγος δε που επέλεξα αυτή την τακτική είναι αποκλειστικά ο σεβασμός που τρέφω σε σένα και στην φιλότιμη προσπάθειά σου».
Στην επιστολή με ημερομηνία 8 Ιουλίου, ανήμερα της ψήφου εμπιστοσύνης στη Βουλή (σ.σ σχετική φωτό) ο πρώην Τομεάρχης Εργασίας της ΝΔ επισημαίνει ότι έρχεται αντιμέτωπος με προδιαγεγραμμένες πορείες «όντας σε πλήρη άγνοια» και προσθέτει ότι αυτός είναι και βασικότερος λόγος που έμεινε σιωπηλός κατά τη συνάντησή του με την Τρόικα.
Ο ίδιος καταλήγοντας ξεκαθαρίζει ότι είναι στη διάθεση του Αντώνη Σαμαρά προκειμένου να συζητήσουν και προσθέτει ότι δεν θέλει να προκαλέσει «ούτε στον ίδιο αλλά ούτε και στην κυβέρνηση κανένα είδους αιφνιδιασμό».
Ωστόσο νωρίτερα είχε δηλώσει ότι διαφωνεί με τη στρατηγική και πως υπάρχει αναντιστοιχία λόγων και έργων ενώ προειδοποιούσε ότι μπορεί να υπάρξουν «αποχώρησεις βουλευτών ή και εταίρου με ότι αυτό συνεπάγεται για την Πατρίδα»...
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΕΔΩ