> Voliotaki: Τα πάθη του γείτονα του Άκη Τσοχατζόπουλου.

Δευτέρα 4 Ιουνίου 2012

Τα πάθη του γείτονα του Άκη Τσοχατζόπουλου.

Από τον Νίκο Χασαπόπουλο

Ο κ. Πολ Χαρίτος, 40 ετών, γαλλοκύπριος ιδιοκτήτης ταξιδιωτικού γραφείου στην οδό Διονυσίου Αρεοπαγίτου 33, θεωρείται «παράπλευρη απώλεια» στον «πόλεμο» αγανακτισμένων πολιτών κατά της χλιδάτης ζωής που αποκαλύφθηκε ότι διήγε το ζεύγος Ακη Τσοχατζόπουλου και Βίκυς Σταμάτη.

Αβγά, ντομάτες, γιαούρτια, νερό, πέτρες, μάρμαρα, κούτσουρα και μπουκάλια άρχισαν ξαφνικά να εκτοξεύονται με στόχο το γραφείο του και την οικία του πατέρα του στον πρώτο όροφο.


Και ωσάν να μην έφθαναν όλα αυτά, εκτοξεύονταν και βρισιές και εναντίον της οικογένειάς του όπως «βλάχαροι, κλέφτες, απατεώνες» και ακούγονταν (ακόμη και τα μεσάνυχτα) συνθήματα και προτροπές όπως «φέρτε, ρε, τα κλεμμένα πίσω». «Ποιος είναι κλέφτης και ποια είναι τα κλεμμένα;» λέει. «Με πέρασαν για τον Ακη, ή μάλλον πέρασαν το γραφείο μου και το σπίτι του πατέρα μου για το σπίτι του Ακη. Βρίσκονται στο ίδιο νεοκλασικό και άρχισαν να ξεσπούν πάνω σ' αυτά» καταλήγει.

Για να σταματήσει την οργή του κόσμου εναντίον της περιουσίας του, τοποθέτησε στην είσοδο του οικήματος μια ταμπέλα στην οποία αναγράφεται με κόκκινα γράμματα «Οικία Πολ Χαρίτου». Ούτε αυτά έχουν αναχαιτίσει την οργή των πολιτών για το πολυτελές σπίτι του ζεύγους Τσοχατζόπουλου. «Και τα αβγά δύσκολα καθαρίζονται από τους τοίχους» λέει χαμογελώντας.


«Τι πάθαμε ξαφνικά με τον Ακη»
Ο κ. Χαρίτος δεν ασχολείται με την πολιτική, δεν επιθυμεί τη δημοσιότητα, αρνείται να φωτογραφηθεί (αν και ο πατέρας του και ο ίδιος στο παρελθόν ήταν επαγγελματίες φωτογράφοι) και το μόνο που επαναλαμβάνει συχνά είναι: «Ρε τι πάθαμε ξαφνικά με τον Ακη».

 Μπορεί να συνήθισε τα γιαούρτια και τα αβγά που εκτοξεύονται ως και σήμερα εναντίον της περιουσίας του, αλλά φοβάται μήπως κάποιος, μη μπορώντας να πνίξει την οργή του μόνο με γιαούρτια και αβγά, τοποθετήσει καμία βόμβα νομίζοντας ότι την τοποθέτησε στο «αμαρτωλό από τις offshore εταιρείες» σπίτι του Ακη. «Τι, δηλαδή, νομίζουν ότι το κτίριο είναι όλο του Ακη;» διερωτάται.

Με την αποκάλυψη του σκανδάλου με τα υποβρύχια και όχι με τη σύλληψη του ζεύγους Τσοχατζόπουλου άρχισαν τα προβλήματα για τον 40χρονο ταξιδιωτικό πράκτορα. «Στην αρχή συγκεντρώνονταν περίεργοι, εν συνεχεία αγανακτισμένοι και οι εκδηλώσεις του κόσμου κλιμακώθηκαν με τη μεγάλη συγκέντρωση που οργάνωσαν ο Κολλάτος και άλλοι έξω από το σπίτι» λέει.

Το ξέσπασμα των οργισμένων πολιτών δεν έχει τέλος, ούτε έχει μετριαστεί με τη σύλληψη του ζεύγους. Οπως λέει ο ίδιος, πολύ συχνά το νεοκλασικό της Διονυσίου Αρεοπαγίτου έχει γίνει ο νέος τουριστικός προορισμός στην περιοχή. Καθ' οδόν προς την Ακρόπολη ή προς το νέο Μουσείο, πολλοί ξεναγοί σταματούν έξω από το νεοκλασικό και αφηγούνται στους τουρίστες την ιστορία του σπιτιού.

Με τη Βίκυ ούτε «καλημέρα»
Την περασμένη Τετάρτη ένα γκρουπ από ιάπωνες τουρίστες πηγαίνοντας προς την Ακρόπολη σταμάτησε έξω από δύο σπίτια και τα φωτογράφισε. Το ένα ήταν του Ακη και το άλλο το σπίτι του κ. Ηλ. Μπαρμπαλιά, που βρίσκεται δίπλα ακριβώς.

Με τον Α. Τσοχατζόπουλο ο κ. Χαρίτος δεν επεδίωξε να έχει καμία επαφή παρά μια τυπική «καλημέρα». Ηταν ευγενικός, πάντα χαμογελαστός με τους άλλους ενοίκους. Με τη Βίκυ Σταμάτη οι γείτονες ούτε «καλημέρα» δεν αντάλλασσαν, αφού συνήθως έβγαινε βιαστική από το σπίτι. Δεν είχε συχνές επισκέψεις, δεν προκαλούσε και απέφευγε τις πολλές συναναστροφές. Είχε μια ιδιότυπη φρουρά ο Ακης, όχι από αστυνομικούς αλλά «από δικούς του ανθρώπους, αυτούς που βλέπαμε συνήθως στην τηλεόραση να τον συνοδεύουν» λένε οι γείτονες.

Οταν άρχισαν οι εργασίες για την ανακατασκευή του οροφοδιαμερίσματος των 200 τ.μ. στον δεύτερο όροφο οι γείτονες, αλλά και ο κ. Χαρίτος, νόμιζαν ότι θα εγκατασταθεί εκεί ο τέως βασιλιάς. Ηταν τόσο πολλά τα φορτηγά που μετέφεραν οικοδομικά υλικά, μοδάτα και πανάκριβα έπιπλα, φωτιστικά κ.ά. που επέμεναν ότι κάποιος σπουδαίος παράγοντας θα μετακόμιζε εκεί.

 Στη γειτονιά κυκλοφορούσε η φήμη ότι το σπίτι το είχε αγοράσει ο τέως βασιλιάς. Ξαφνικά όμως είδαν μια κυρία με μαύρα γυαλιά να επιθεωρεί τις διάφορες εργασίες η οποία τους απάντησε όταν τη ρώτησαν ποια: «Είμαι η Βίκυ Σταμάτη, σύζυγος του Ακη Τσοχατζόπουλου».

Η αξία του ακινήτου
Καλά φυλασσόμενη είσοδος
«Ελεος πια, όχι άλλα αβγά» λένε τώρα οι γείτονες και ο κ. Χαρίτος δίνει άδεια να φωτογραφηθεί η πραγματική είσοδος της οικίας Τσοχατζόπουλου, η οποία είναι ακριβώς στο πλάι του τουριστικού γραφείου μέσα σ' έναν κήπο, καλά φυλασσόμενη από συστήματα ασφαλείας.

Ο γείτονας του κ. Τσοχατζόπουλου διατηρεί τουριστικό γραφείο 200 τ.μ. εδώ και πολλά χρόνια στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου. Εν συνεχεία το 1986 αγόρασε και το διαμέρισμα στον πρώτο όροφο, επίσης 200 τ.μ. Πόσο ακριβώς το αγόρασε δεν λέει.

Το μόνο που αναφέρει με νόημα είναι ότι την εποχή που αγόρασε μαζί με τον πατέρα του και τα δύο διαμερίσματα η Διονυσίου Αρεοπαγίτου ήταν λεωφόρος και περνούσαν από εκεί όλοι όσοι έρχονταν από τα δυτικά προάστια, θέλοντας προφανώς να δείξει ότι με τη λεωφόρο που υπήρχε «έπεφτε η αξία του ακινήτου», έστω και αν έχει θέα την Ακρόπολη και θεωρείται από τους ακριβότερους δρόμους (ή πεζοδρόμους) της Ευρώπης.