> Voliotaki: Μαύρη σοκολάτα, «ασπίδα» στο έμφραγμα

Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

Μαύρη σοκολάτα, «ασπίδα» στο έμφραγμα

Μαύρη σοκολάτα, «ασπίδα» στο έμφραγμαΗ τακτική κατανάλωση μαύρης σοκολάτας μπορεί να συμβάλλει στην πρόληψη του εμφράγματος.

Σύμφωνα με αυστραλιανή μελέτη η καθημερινή κατανάλωση και για διάστημα μιας δεκαετίας 100 γραμμάρια σοκολάτας περιεκτικότητας τουλάχιστον 70% σε κακάο, επέτρεψε την αποτροπή 70 θανατηφόρων καρδιακών επεισοδίων και 15 μη θανατηφόρων σε 10.000 ανθρώπους.

Η σοκολάτα είναι πλούσια σε πολυφαινόλες, ισχυρά, φυσικά αντιοξειδωτικά που μειώνουν το στρες και περιορίζουν τους κινδύνους για καρδιαγγειακές νόσους, καρκίνο και άλλες χρόνιες ασθένειες.