Κι αυτό γιατί κατά τη διάρκεια της αναμένεται να ληφθούν κρίσιμες αποφάσεις, που θα κρίνουν το μέλλον του.
Συγκεκριμένα, αύριο ή το αργότερο μεθαύριο, η κυβέρνηση θα ανακοινώσει τις τελικές αποφάσεις της σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο θα γίνει η ανακεφαλαιοποίηση των πιστωτικών ιδρυμάτων, που θεωρείται επιβεβλημένη μετά το πρόσφατο «κούρεμα» κατά 75% του ιδιωτικού χρέους που είχε άμεσο αντίκτυπο στα χαρτοφυλάκια τους. ...
Το Σαββατοκύριακο που πέρασε, οι συναντήσεις στο Μέγαρο Μαξίμου του πρωθυπουργού με τον υπουργό Οικονομικών, αλλά και με τραπεζίτες, ήταν αλλεπάλληλες, σχετικά πάντα με το συγκεκριμένο θέμα, το οποίο φαίνεται να οδεύει προς την τελική του λύση.
Ο βασικός στόχος ήταν να βρεθούν τα κίνητρα εκείνα τα οποία θα καταστήσουν τη διαδικασία ελκυστική, ώστε να δελεάσει τους ιδιώτες επενδυτές και να δηλώσουν παρόν.
Οι εξελίξεις αυτές, μάλιστα, λαμβάνουν χώρα υπό την μεγάλη πίεση που ασκεί στις εποπτικές αρχές το «περίεργο» επενδυτικό ενδιαφέρον που εκφράζεται για την περίπτωση από διάφορες πλευρές.
Τώρα τελευταία, για παράδειγμα, στη λίστα των εν δυνάμει ενδιαφερομένων προστέθηκαν και …ουκρανικά κεφάλαια, τα οποία, μετά τα ρωσικά, φέρονται να ενδιαφέρονται για την αύξηση κεφαλαίου συγκεκριμένης τράπεζας.
Το γεγονός, όπως είναι φυσικό, έχει προκαλέσει συναγερμό στην κυβέρνηση αλλά και στην Τράπεζα της Ελλάδας, που εκφράζουν ανησυχία για το ενδεχόμενο οι αυξήσεις αυτές να λειτουργήσουν σε κάποια – ακραία έστω – περίπτωση ως «πλυντήριο χρημάτων».
Γι αυτό κι έχει σημάνει συναγερμός, προκειμένου να αποτραπεί μια τέτοια εξέλιξη, έστω και ως ενδεχόμενο.