Κομβικό σημείο, το πρόσωπο που θα ηγηθεί του νέου κόμματος και το οποίο δεν είναι απαραίτητο ο κ. Πάνος Καμμένος που προχώρησε στην ιδρυτική του πράξη από το Δίστομο....
Όσοι παρατηρούν με προσοχή τις δημόσιες τοποθετήσεις το κ. Καμμένου θα έχουν αντιληφθεί ότι ο ανεξάρτητος βουλευτής ποτέ δεν δήλωσε πρόεδρος του νέου κόμματος ούτε αυτοπροσδιορίστηκε ως αρχηγός του.
Στο παρασκήνιο φέρεται ότι υπάρχουν διεργασίες για την ανάδειξη στη θέση του προέδρου του νέου κόμματος, ενός προσώπου έκπληξη που δεν έχει εμπλακεί μέχρι σήμερα στην πολιτική ζωή.
Το πρόσωπο αυτό είναι ο σερ Βασίλειος Μαρκεζίνης, διαπρεπής νομικός και ακαδημαϊκός που έχει, κατά καιρούς, καταθέσει αντιμνημονιακές ιδέες και απόψεις.
Υπέρμαχος αυτής της προοπτικής είναι ο κ. Χρήστος Ζώης που εκτιμά ιδιαίτερα τις απόψεις του κ. Μαρκεζίνη και τον θεωρεί άφθαρτο πρόσωπο.
Αναμφίβολα μία τέτοια εξέλιξη θα συνιστά ανατροπή και μένει να δούμε αν θα επιβεβαιωθεί και φυσικά αν συμφωνήσουν όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές. Κυρίως όμως μένει να δούμε την ενδεχόμενη αποδοχή του κ. Μαρκεζίνη από το εκλογικό σώμα και την ελληνική κοινωνία.
Παράλληλα διακινείται και ένα άλλο σενάριο που προβλέπει συλλογικά ηγεσία ενώ έχουν ήδη ολοκληρωθεί οι συζητήσεις για την προσχώρηση διαγραμμένων βουλευτών της ΝΔ.
Μετά την κ. Έλενα Κουντουρά και τον κ. Παναγιώτη Μελά, στους «Ανεξάρτητους Έλληνες» πηγαίνουν η κ. Μ. Κόλλια – Τσαρουχά, η Μ. Ιατρίδη, ο Σπ. Γαληνός, ο Μιχ. Γιαννάκης, και ο Δ. Σταμάτης.
Φυσικά είναι βέβαιη η συμμετοχή των κυρίων Χρήστου Ζώη και Κώστα Μαρκόπουλου.
Όλοι αυτοί μαζί με τον κ. Καμμένο συγκροτούν μία δεκαμελή Κοινοβουλευτική ομάδα που πλέον θα έχει τα δικαιώματα κόμματος, όπως αυτά απορρέουν από τον κανονισμό της Βουλής.
Αντίθετα οι κύριοι Γιώργος Βλάχος, Κώστας Γκιουλέκας και Μαργαρίτης Τζήμας προτίθενται να μην πολιτευθούν σε αυτές τις εκλογές και να καθορίσουν τις επόμενες κινήσεις τους, ανάλογα με τη μορφή που θα έχει το μετεκλογικό τοπίο.
Από την πλευρά της, η Συγγρού, προτίθεται να δώσει μία ακόμα ευκαιρία σε κάποιους από αυτούς με την προϋπόθεση να ψηφίσουν τα δύο νομοσχέδια που θα έρθουν στη Βουλή μέχρι τις 30 Μαρτίου.
Την ευκαιρία αυτή την απευθύνουν στους τρεις προαναφερόμενους αλλά και στην κ. Ελίζα Βόζεμπεργκ, τον κ. Γ. Καρασμάνη, τον κ. Γιώργο Βαγιωνά και τον κ. Κώστα Παπασιώζο.