> Voliotaki: Γιατί είπε «όχι» στο νέο Μνημόνιο

Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012

Γιατί είπε «όχι» στο νέο Μνημόνιο

Τους λόγους για τους οποίους είπε «όχι» στο δεύτερο Μνημόνιο εξήγησε ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γιώργος Καρατζαφέρης το βράδυ της Παρασκευής, σε ομιλία του στο Μαρκόπουλο σε κομματική εκδήλωση, με κεντρικό σύνθημα «η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες» και «πρώτα η Ελλάδα».

«Το χθες είναι χθες, το σήμερα είναι σήμερα και το αύριο που μας περιμένει θέλει τις προσπάθειες όλων μας» είπε ο κ. Καρατζαφέρης και τόνισε με έμφαση ότι προέχει η Ελλάδα, ενώ είπε ότι δεν ψήφισε το πρώτο Μνημόνιο παρά μόνο το άρθρο 1 και επιτέθηκε εμμέσως στα στελέχη του κόμματός του που προσχώρησαν στη Νέα Δημοκρατία.,,,«Ουδέποτε μέλος του κόμματός μας που διέπεται από τις αρχές μας, τις αρχές του πατριωτικού παρεμβατισμού, θα έπεφτε θύμα της εξουσιολαγνείας. Πιστεύουμε στην Ελλάδα και όχι στα οφίκια που προσφέρονται» είπε ο κ. Καρατζαφέρης.

Επιτέθηκε επίσης κατά της Ν.Δ. λέγοντας ότι «νομίζουν κάποιοι στη Ν.Δ. ότι θα κάνουν το κόμμα μας να κιοτέψει. Ανοητίζουν, γιατί δεν ξέρουν την πίστη και την αφοσίωση που έχουμε στις αρχές μας» είπε και πρόσθεσε ότι «απηλλάγημεν κάποιων καταστάσεων».

Διαχώρισε τον κ. Γεωργιάδη από τον κ. Βορίδη και, απευθυνόμενος στον αδελφό του πρώτου, που ήταν παρών στην εκδήλωση, του έκανε πρόταση να πολιτευθεί με το ΛΑ.Ο.Σ., ενώ εξέφρασε την πικρία του «για τον λάθος δρόμο».

Αντίθετα, ήταν πολύ σκληρός για τον κ. Βορίδη, για τον οποίο, χωρίς να τον κατονομάσει, είπε ότι ανακουφίστηκε από την αποχώρησή του και ότι ήταν «περαστικός που αισθάνθηκε ότι είμαστε δημόσια τουαλέτα. Σταμάτησε για την ανάγκη του κι έφυγε».

«Εγώ δεν είμαι κολεγιόπαιδο ούτε πέρασα από κανένα ίδρυμα της Βοστόνης. Από φτωχιά οικογένεια είμαι, που, για να ανέβω, έπρεπε να δουλέψω σκληρά και να μπορώ να καταγράφω τις κραυγές και τις αγωνίες της κοινωνίας που δυστυχώς κάποια κολεγιόπαιδα δεν μπορούν να ακούσουν» είπε ο κ. Καρατζαφέρης.

Εξέθεσε αναλυτικά το τι προηγήθηκε της τελευταίας σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών, επανέλαβε τις ενστάσεις που είχε θέσει, ζητώντας γνωμοδοτήσεις για το Μνημόνιο από το Ελεγκτικό Συνέδριο και την Τράπεζα της Ελλάδος, καθώς και την παρέμβαση της Ευρωβουλής και υποστήριξε ότι οι αρχηγοί του είπαν «όχι, Γιώργο, μην το ανακατεύεις το ευρωκοινοβούλιο».

Ως εκ τούτου, όπως είπε, αφού δεν έγιναν δεκτές οι ενστάσεις του, ήθελε να αποχωρήσει, αλλά - υποστήριξε ότι - του ζήτησε ο κ. Σαμαράς να παραμείνει για να «τον στηρίξει στο θέμα των επικουρικών συντάξεων».

Αφού συμφωνήθηκε η πρόταση για τις επικουρικές συντάξεις, σύμφωνα με τον κ. Καρατζαφέρη, ο κ. Βενιζέλος είπε να «πάρουμε τον κ. Τόμσεν να τον ενημερώσουμε».

«Εκεί τους είπα κάτι ''Γαλλικά'' κι έφυγα» είπε ο κ. Καρατζαφέρης, υποστηρίζοντας ότι ο κ. Σαμαράς τού ζήτησε να κάνει δήλωση στους δημοσιογράφους για το θέμα των συντάξεων, και υποσχέθηκε να κάνει κι εκείνος το ίδιο. «Εγώ το έκανα. Εκείνος το ξέχασε» είπε ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ..

Εκτίμησε ότι το κόμμα του πέτυχε το ακατόρθωτο, δηλαδή να σταθεροποιηθεί στο πολιτικό σύστημα, εισερχόμενο δύο φορές και στη Βουλή και την Ευρωβουλή, και μπήκε στην κυβέρνηση.

Επιτέθηκε, επίσης, στη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, παραπέμποντας στον Αισχύλο από τις «Ικέτιδες» που αναρωτιέται: «Δεν είναι ανόητο να είμαστε υπήκοοι δεσποτών που ντροπιάζουν το Άργος;». Ο κ. Καρατζαφέρης το παρέφρασε λέγοντας «δεν είναι ανόητο εμείς να είμαστε υπήκοοι της Μέρκελ και των υπολοίπων;».