> Voliotaki: Aν και παλιό θα ήθελα πολύ να το δημοσιεύσετε

Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011

Aν και παλιό θα ήθελα πολύ να το δημοσιεύσετε

Προς τους κυρίους Δημάρχους
Σκιάθου, Σκοπέλου, Αλοννήσου

Ταξίδεψα την 31 Αυγούστου 2011 από την Σκιάθο για τον Βόλο με το «Εξπρές Σκιάθος».
Στο διπλανό τραπέζι και απέναντι μου, δηλαδή αρκετά μακριά, βρισκόταν ένας κύριος ο οποίος πολύ σύντομα άρχισε να ομιλεί στο τηλέφωνο του, τόσο δυνατά που ακουγόταν σε ακτίνα τουλάχιστον 3 έως 4 τραπέζια του πλοίου.
Από τον κύριο αυτόν έμαθα:
Τα κινητά τηλέφωνα και των τριών δημάρχων, καθώς και τα ονοματεπώνυμα τους
Το κινητό τηλέφωνο του αντιδήμαρχου Αλλονήσου καθώς και το ότι στην Αλλόνησο αυτός (δηλαδή ο αντιδήμαρχος) κάνει «κουμάντο» (!!!) σε όλα τα πράγματα
Ότι η Αλλόνησος έχει έτοιμες μελέτες για:
·        Αλιευτικό καταφύγιο που έχει σκαλώσει στο υπουργείο οικονομικών
·        Αεροδρόμιο μικρών σκαφών
Ότι στην Σκόπελο μπορούν να τρέξουν πολλά προγράμματα
Ότι στην Σκιάθο υπάρχει και δασολόγος. Η ακριβής φράση του κυρίου αυτού ήταν «Ναι ρε, στην Σκιάθο έχουν και δασολόγο, είναι προηγμένοι… Φυσικά έμαθα και το όνομα του δασολόγου καθώς και το κινητό του τηλέφωνο.
Έμαθα το κινητό και σταθερό τηλέφωνο του διευθυντή της ΔΕΥΑ Σκιάθου καθώς και το ότι θέλει να κάνουμε πολλά πράματα εκεί, δεν κατάφερα να ακούσω τι ακριβώς γιατί εκείνη την ώρα άρχισαν οι ανακοινώσεις του πλοίου.
Άκουσα και άλλα διάφορα, τα περισσότερα είχαν ένα στυλ απαξιωτικό και αποικιοκρατικό θα έλεγα. Όλο το ύφος του εν λόγω κυρίου ήταν το κλασσικό στυλ του μορφωμένου και πολιτισμένου ευρωπαίου που πήγε στους ιθαγενείς και τους έταξε καθρεφτάκια. Τo κυριότερο βέβαια ήταν ότι αυτός ο άνθρωπος αράδιαζε πληροφορίες στους γύρω του χωρίς να ενδιαφέρεται ποιος τον ακούει.
Σοβαρά θα κάνετε δουλειές με την εταιρία αυτού του ανθρώπου;
Αυτούς τους αποικιοκράτες αφήνουμε τόσες δεκαετίες να λυμαίνονται με τέτοιο τρόπο τα νησιά μας, για αυτό και μας αντιμετωπίζουν ως πρωτόγονους.
Σας επισημαίνω και πάλι ότι αυτό που με ενόχλησε περισσότερο ήταν το ύφος αυτού του ανθρώπου, του οποίου το είδος λόγω επαγγελματικής ενασχόλησης γνωρίζω πολύ καλά…
Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας,
Ένας κάτοικος των νησιών
Υ.Γ. Είναι περιττό να επισημάνω, ότι ούτε γνωρίζω τον εν λόγω κύριο, ούτε εργάζομαι σε αντίπαλη εταιρία, ούτε κάποιο ιδιαίτερο συμφέρον έχω. Απλώς με ενόχλησε πάρα πολύ το ύφος του και το στυλ του.
Όταν δε ο εν λόγω κύριος αποχώρησε κλείνοντας το τηλέφωνο, οι υπόλοιποι επιβάτες σχολίασαν μεγαλόφωνα το γεγονός, με σχόλια όπως, «Ωραία, μάθαμε το κινητό όλων των δημάρχων», «Χα, η αλλόνησος θα φτιάξει αεροδρόμιο» κτλ, κτλ..

Αυτό το κείμενο το είχα γραμμένο πολύ καιρό τώρα και δεν ήξερα αν έπρεπε να το στείλω επώνυμα ή όχι. Τελικά αποφάσισα ότι ήταν καλύτερο να το στείλω στα blog στο ίντερνετ για να μαθευτεί γιατί αλλιώς μάλλον θα το πετούσαν στο καλάθι των αχρήστων οι διάφοροι παρατρεχάμενοι στις Δημαρχίες των νησιών…

AΠΟ: ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ