> Voliotaki: O τελευταίος των Μοικανών Καρχιμάκης, οι δικαστές, οι δελφίνοι και η λύση-έκπληξη!

Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2011

O τελευταίος των Μοικανών Καρχιμάκης, οι δικαστές, οι δελφίνοι και η λύση-έκπληξη!


Ριπές κατά των δικαστών εξαπέλυσε ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Καρχιμάκης, μιλώντας στη κρατική τηλεόραση.

«Οι δικαστές έχουν δικονομική ηθική δύο ταχυτήτων, όταν πρόκειται για μεγαλοφοροδυγάδες…» είπε ο Γραμματέας  αφήνοντας να εννοηθεί ότι κάποιοι λειτουργοί της Θέμιδος  τα πιάνουν, ρίχνοντας λάδι στη φωτιά της αίσθησης που έχει η κοινή γνώμη ότι 37 χρόνια τώρα «σεσημασμένοι» δικαστές,  που έγιναν στο μεταξύ πάμπλουτοι, διαπλέκονται με πάσης φύσεως νταβατζήδες....

Ο Μιχ. Καρχιμάκης αποτελεί για πολλούς το σταθεροποιητικό στοιχείο που κρατάει το ΠΑΣΟΚ ενωμένο και είναι ο άνθρωπος- κλειδί για τις μελλοντικές εξελίξεις στο ανεμοδαρμένο Κίνημα.
Η «λύση» στο πασοκικό δράμα περνάει από τον κρητικό, ο οποίος  αποτελεί σημείο αναφοράς τόσο για το παλαιό όσο και το νέο ΠΑΣΟΚ.

Πρόσφατα γράφτηκε (στο ΠΑΡΟΝ), ότι ο Καρχιμάκης θα ήθελε να δει τον Χρήστο Παπουτσή, με τον οποίο είναι εκτός από φίλοι και συγγενείς, να παίρνει κεφάλι στη διαδοχή στην ηγεσία του Κινήματος.

Δεν ισχύει όμως κάτι τέτοιο. Ο Κάρχι γνωρίζει να κρατά τις ισορροπίες στο Κίνημα και για τον ίδιο το ΠΑΣΟΚ έχει αρχηγό κι αυτός δεν είναι άλλος από τον Παπανδρέου.

Όσο αφορά την επόμενη μέρα ο Γραμματέας έχει, σύμφωνα με πληροφορίες,  στο συρτάρι του πρόταση –έκπληξη. Σύμφωνα μ αυτή ο «Νέστωρ» του Κινήματος Απόστολος Κακλαμάνης,  αναλαμβάνει σε περίπτωση «βίαιων εξελίξεων» την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, για όσο διάστημα χρειασθεί ώστε να κρατηθεί το κόμμα ενωμένο και να αποφευχθεί η πολυδιάσπαση.

Όσο για τον Γιώργο Παπανδρέου, o Γραμματέας εκτιμά πως η χώρα τον χρειάζεται στη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας.