> Voliotaki: Η εισήγηση Διαμαντοπούλου στο πολιτικό συμβούλιο

Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

Η εισήγηση Διαμαντοπούλου στο πολιτικό συμβούλιο

Σε εξέλιξη βρίσκεται το πολιτικό συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, κατά το οποίο η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου απευθυνόμενη στον Γιώργο Παπανδρέου, τον κάλεσε να «διευκρινίσει με σαφήνεια τις προθέσεις του για τον προσωπικό του ρόλο ώστε ο καθένας, τουλάχιστον σε ό,τι με αφορά, να εκτιμήσει τη στάση του».

Ζήτησε δε, να ξεκινήσουν οι διαδικασίες, βάσει καταστατικπύ, με τρόπο που θα οδηγεί «σε μία διακήρυξη για τη διάσωση της χώρας με βάση το πολιτικό πλαίσιο της εθνικής κυριαρχίας, της δημοκρατίας και της ανάπτυξης με κοινωνική δικαιοσύνη και φυσικά τη νέα ηγεσία που θα υλοποιήσει τα παραπάνω».
...
Στην εισήγησή της, η κ. Διαμαντοπούλου τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ «έχει υποστεί συντριπτικό κάταγμα στην ιδεολογία και στην πολιτική της» και προσέθεσε ότι «έχουμε ψηφίσει μέτρα για την εθνική σωτηρία και έχουμε υπογράψει για αντίστοιχα στο μέλλον τα οποία όμως έχουν πλέον απέναντι το σύνολο της κοινωνίας».

Η κ. Διαμαντοπούλου είπε πως «δεν αρκεί απλά η αλλαγή ηγεσίας, πόσο μάλλον όταν το σύνολο των στελεχών έχουν συμμετάσχει ο καθένας με τις απόψεις τις ικανότητες και τις επιδόσεις του όλη την προηγούμενη περίοδο», ενώ έκανε λόγο για το τρίπτυχο «Νέα ηγεσία – πολιτικό πλαίσιο – σαφείς στόχοι».

Κατά την κυρία Διαμαντοπούλου πάντως, οι υπουργοί οφείλουν να είναι αποκλειστικής απασχόλησης.