> Voliotaki: Οι αλληλοσπαραγμοί στο ΠΑΣΟΚ προβληματίζουν τον Παπαδήμο

Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

Οι αλληλοσπαραγμοί στο ΠΑΣΟΚ προβληματίζουν τον Παπαδήμο

Οι αλληλοσπαραγμοί στο ΠΑΣΟΚ προβληματίζουν τον ΠαπαδήμοΙδιαίτερα προβληματισμένος φέρεται ο πρωθυπουργός από τις καθημερινές διαφωνίες και αλληλοκατηγορίες υπουργών του, καθώς δίνουν την εικόνα διάλυσης της κυβέρνησης πριν καλά – καλά αναλάβει τη δύσκολη αποστολή που της έχει ανατεθεί. 

Κατά πληροφορίες, ο κ. Παπαδήμος ήδη από την προηγούμενη Κυριακή μετέφερε σε συνομιλητές του την έντονη ανησυχία του για τις δημόσιες αντεγκλήσεις των κυβερνητικών στελεχών, παρατηρώντας μάλιστα ότι ουδόλως τις ανέμενε τόσο σύντομα και πολύ περισσότερο στην παρούσα κρίσιμη συγκυρία.


Τον κ. Παπαδήμο περισσότερο απασχολούν οι ενδοπασοκικές συγκρούσεις, καθώς αυτές τις αποδίδει σε τακτικές κινήσεις ή και στον προσωπικό σχεδιασμό των δελφίνων του ΠΑΣΟΚ. Ανησυχεί μάλιστα για το ενδεχόμενο αυτές να ενταθούν όσο πλησιάζουν οι ενδοκομματικές εκλογές. 

Ο πρωθυπουργός εμφανίζεται αποφασισμένος όχι μόνο να καυτηριάσει τις υπουργικές διαφοροποιήσεις, αλλά ίσως ακόμη και να καταστήσει σαφές ότι ο ίδιος δεν προτίθεται να εμφανίζεται ως αμήχανος παρατηρητής. Πόσω μάλλον όταν οι αποφάσεις που θα δρομολογηθούν άμεσα ουδόλως ευχάριστες θα είναι για τους πολίτες και, όπως πιθανώς θα πει, μόνον με τη στήριξη όλων μπορούν να καταστούν αποτελεσματικές.

Κάποιες από τις αποφάσεις αυτές θα τεθούν στο τραπέζι που υπουργικού συμβουλίου που συνεδριάζει σήμερα Τετάρτη με αντικείμενο το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, αφού στο πολυνομοσχέδιο θα ενταχθούν όλες οι εκκρεμότητες της προηγούμενης κυβέρνησης (εφεδρεία, περικοπές στις επικουρικές συντάξεις, άνοιγμα επαγγελμάτων κ.λπ.).

Το μόνο που δεν θα συζητηθεί είναι τι θα γίνει με τα ταξί, καθως ο κ. Βορίδης επιφυλάχθηκε να φέρει σε λίγες μέρες τις δικές του αλλαγές στο ν/σ του κ. Ραγκούση – θα έχει γι’ αυτό, όπως και για τις εξαιρέσεις που προωθεί στις εφεδρείες, κατ’ ιδίαν συνάντηση σήμερα με τον πρωθυπουργό.