> Voliotaki: Το σημείωμα που άφησε ο Καντάφι

Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2011

Το σημείωμα που άφησε ο Καντάφι

Τις τελευταίες του επιθυμίες είχε γράψει τρεις ημέρες πριν πεθάνει ο πρώην ηγέτης της Λιβύης Μουάμαρ Καντάφ.  

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Seven Days News, ο Καντάφι είχε ζητήσει γραπτώς να ταφεί στη γενέτειρά του, τη Σύρτη, τρεις ημέρες πριν σκοτωθεί .

Επικαλούμενη σημείωμα που φέρεται ότι είχε γράψει ο πρώην Λίβυος ηγέτης στις 17 Οκτωβρίου, η ιστοσελίδα αναφέρει ότι ο ίδιος είχε ζητήσει, σε περίπτωση που σκοτωθεί, να ταφεί σύμφωνα με τη μουσουλμανική παράδοση, σε κοιμητήριο της Σύρτης, κοντά στους συγγενείς του....


Ο Καντάφι φέρεται ακόμη να είχε ζητήσει η οικογένειά του, "ειδικά οι γυναίκες και τα παιδιά να έχουν καλή αντιμετώπιση.".

"Ο λιβυκός λαός θα πρέπει να διατηρήσει την ταυτότητά του, τα επιτεύγματά του, την ιστορία του και τους ήρωές του που τον εμπνέουν...θα πρέπει να συνεχίσει να αντιστέκεται στην όποια ξένη επιθετικότητα," φέρεται να έγραψε ο Καντάφι.

"Στέλνω τα χαιρετίσματά μου σε όλα τα μέλη της οικογένειάς μου, στη Λιβύη και σε όλους τους πιστούς ανθρώπους στον κόσμο που μας στήριξαν με την καρδιά τους," γράφει το σημείωμα.
Η ιστοσελίδα αναφέρει ότι ο Καντάφι είχε δώσει το σημείωμα σε τρεις πιστούς του άνδρες και ένας από αυτούς το παρέδωσε στην ιστοσελίδα. Πάντως, η αυθεντικότητα του σημειώματος δεν έχει πιστοποιηθεί από ανεξάρτητη πηγή.

Την ίδια ώρα το Reuters μετέδωσε ότι ο θάνατος του Μουάμαρ Καντάφι οφείλεται σε τραύμα που προκλήθηκε από πυροβολισμό , επικαλούμενο έναν από τους γιατρούς που πραγματοποίησαν νεκροψία στη σορό του.

Η νεκροψία διεξήχθη σε νεκροτομείο της πόλης Μισράτα, η οποία βρίσκεται 200 χιλιόμετρα ανατολικά της Τρίπολης.

Τοπικοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι η σορός του Καντάφι θα μεταφερθεί και πάλι στον καταψύκτη κρεοπωλείου στην Μισράτα, όπου εκτίθετο σε κοινή θέα.

Το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο ανακοίνωσε, πάντως, ότι στη συνέχεια η σορός του Καντάφι θα παραδοθεί στην οικογένειά του.