> Voliotaki: Μαζική άρνηση πληρωμής

Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

Μαζική άρνηση πληρωμής

Σε οργανωμένη άρνηση πληρωμής των νέων φόρων καλεί τον λαό το ΚΚΕ. 

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της Κεντρικής Επιτροπής, «η δικαιολογημένη οργή που νιώθουν οι άνεργοι, οι μισθωτοί, οι αυτοαπασχολούμενοι, καθώς φτάνουν στα σπίτια τους τα επαίσχυντα χαράτσια που φορολογούν τη φτώχεια τους και ακολουθεί ο φόρος για τα σπίτια τους, πρέπει να μετατραπεί σε ορμητικό ποτάμι οργανωμένης άρνησης πληρωμής».

Το ΚΚΕ θεωρεί νόμιμη πράξη την άρνηση πληρωμής, την οποία χαρακτηρίζει εκτός των άλλων «καθήκον και πράξη αλληλεγγύης για τη λαϊκή οικογένεια»....


Η ανακοίνωση αποτελεί συνέχεια της συνέντευξης της γ.γ. του κόμματος στη Θεσσαλονίκη, κατά την οποία επισήμανε ότι υπάρχει κόσμος που δεν μπορεί να πληρώσει τους φόρους, υποστηρίζοντας ότι η μη πληρωμή νομιμοποιείται και θα πρέπει να στηριχθεί μαζικά: «Αυτόν τον κόσμο όμως, για να μην έχει συνέπειες, πρέπει να τον υπερασπιστούν ακόμα κι εκείνοι που κόβοντας από το φαΐ τους μπορούν να πληρώσουν. Αύριο δεν θα μπορούν περισσότεροι. Επομένως νομιμοποιείται σήμερα η μη πληρωμή χαρατσιών, τα χαράτσια μέσα από τη ΔΕΗ, με τα χαρτιά της εφορίας».

Στην ανακοίνωσή του, το ΚΚΕ καλεί τους εργαζομένους, τους νέους και τους αυτοαπασχολούμενους «να πάρουν πρωτοβουλία, ώστε να εκδηλωθεί παντού η λαϊκή αυτενέργεια, η λαϊκή συμμαχία και αγωνιστική δράση» και τονίζει ότι «το λαϊκό μαζικό “όχι” στις θυσίες για την κερδοφορία των επιχειρηματιών και της Ευρωζώνης μπορεί να ξεκινήσει από το “όχι” στα χαράτσια και πρέπει να αγκαλιάσει τις οικογένειες των ανέργων απαιτώντας μέτρα προστασίας τους».

Πανεργατική απεργία

Την ίδια στιγμή, το ΠΑΜΕ απηύθυνε κάλεσμα προς τα συνδικάτα «να παλέψουν για να παρεμποδίσουν τα αντιλαϊκά μέτρα και να οργανώσουν την πάλη ενάντια στα χαράτσια». Το ΠΑΜΕ επισημαίνει ότι «η παρεμπόδιση των αντιλαϊκών μέτρων είναι ανάγκη άμεση» και καλεί τα Δ.Σ. των συνδικάτων να οργανώσουν ολοκληρωμένη συζήτηση στις διοικήσεις και να πάρουν θέση.

Κατά το ΠΑΜΕ, τα Δ.Σ. των συνδικάτων θα πρέπει να πάρουν απόφαση καταδίκης των μέτρων, αλλά κυρίως να σχεδιάσουν την οργάνωση της αντίστασης: «Να οργανώσουν συσκέψεις, συγκεντρώσεις, γενικές συνελεύσεις, ώστε να παρεμποδίσουν τα μέτρα, να δυσκολέψουν την εφαρμογή τους».

Μάλιστα, συνιστά «ο κάθε κλάδος να σχεδιάσει τον συγκεκριμένο τρόπο που θα προχωρήσει στην οργανωμένη απάντηση στα μέτρα, όπως π.χ. να συγκεντρώσει τα εντάλματα που θα έρθουν και με στάση εργασίας, ή άλλο τρόπο, μαζικά να τα παραδώσει στην κυβέρνηση». Επίσης, προσθέτει ότι «αυτό μπορεί να γίνει και κατά χώρο δουλειάς, δηλώνοντας ότι δεν καταβάλλουμε ούτε ένα ευρώ από όσα ζητούν να πληρώσουμε». Τέλος, συνιστά κλιμάκωση της πάλης με νέα 24ωρη πανεργατική απεργία το πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου.