> Voliotaki: ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΠΑΡΑΛΟΓΟΥ ΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ

Πέμπτη 4 Αυγούστου 2011

ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΠΑΡΑΛΟΓΟΥ ΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ


ΝΑΣΙΚΑΣ  ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Επικεφαλής Ελάσσονος  Μειοψηφίας Δήμου ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ

         Τα χθεσινά συμβάντα στη δημοτική συνεδρίαση δείχνουν ότι ο Δήμος Ρήγα Φεραίου έχει  ανέλθει στη σκηνή του θεάτρου του παραλόγου. Δυστυχώς  δεν είναι λίγα τα γεγονότα που επιβεβαιώνουν την επικράτηση του παραλόγου στο δήμο μας.

         Κατά την διάρκεια της ενημέρωσης της κ. δημάρχου, συζητήθηκε το θέμα του νερού του Στεφανοβικείου. Σαν δημοτική παράταξη απευθύναμε τις παρακάτω ερωτήσεις....


  • Για ποιο λόγο επιλέχθηκε η ανόρυξη της γεώτρησης στη περιοχή Μαγούλα ενώ η περιοχή που κατά προτεραιότητα μπορούσε να εξασφαλίσει καλής ποιότητας νερό ήταν η περιοχή του Σαριγκιολ σύμφωνα με την μελέτη του υδρογεωλόγου κ. Μανάκου του ΙΓΜΕ. Σύμφωνα με τον υδρογεωλόγο, η ποιότητα του νερού στο Σαριγκιόλ εκπληρώνει όλες τις προδιαγραφές που ορίζει η κοινοτική οδηγία, δηλώνοντας  «ότι η περοχήΣαριγκιόλ μπορεί να επιλύσει οριστικά το πρόβλημα υδροδότησης του Στεφανοβικείου».
  • Για ποιό λόγο δεν έγινε ενημέρωση των δημοτικών παρατάξεων όσον αφορά τη  μελέτη του υδρογεωλόγου,  την οποία  πήραμε σαν δημοτική παράταξη με δικές μας ενέργειες  από το ΙΓΜΕ.
  • Για ποιό λόγο παρουσιάστηκε σε δημοτικό συμβούλιο σαν πρώτη  προτεινόμενη λύση η γεώτρηση στη θέση  Μαγούλα, αφού ήταν σε γνώση της Δημοτικής Αρχής η μελέτη του ΙΓΜΕ, με πρώτη προτεινόμενη λύση τη γεώτρηση στη θέση Σαριγκιόλ.
  • Πώς είναι δυνατόν σαν επικεφαλής της ελ.μειοψηφίας  να μαθαίνω και να ανακοινώνω πρώτος τα αποτελέσματα  των αναλύσεων από τις μετρήσεις στη γεώτρηση Μαγούλα,  στον πρόεδρο του τοπικού Συμβουλίου κ. Παπαϊωάννου και στις μειοψηφίες  και εκ των υστέρων να  έρχεται  smsαπό την κ. δήμαρχο για ενημέρωση; Προς τι  η απόκρυψη των αποτελεσμάτων των αναλύσεων;
  • Για ποιο λόγο ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ μου δήλωσε ότι και ο ίδιος έμαθε τα  αποτελέσματα από το  smsτης κ. δημάρχου. Δηλαδή δεν  υπάρχει συνεργασία και ενημέρωση στην ηγετική ομάδα της πλειοψηφίας, με αποτέλεσμα η δημοτική μας παράταξη να ενημερώνεται πιο γρήγορα από τον καθ΄υλη αρμόδιο που είναι ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ;
  • Στη συνέχεια τέθηκε ερώτηση από το  δημοτικό σύμβουλο της παράταξης μας και μέλος του Δ.Σ. της ΔΕΥΑ κ. Ιωάννη Κορώνα,  για ποιο λόγο δεν έχει συγκληθεί ούτε μία φορά το νέο διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΥΑ,  αλλά γίνονται άτυπες συναντήσεις από κλειστή ομάδα που αποφασίζει για τα σοβαρά θέματα υδροδότησης.

Σε όλα τα παραπάνω φυσικά δόθηκαν ανεπαρκείς απαντήσεις με αποτέλεσμα όλοι οι παρευρισκόμενοι να συμπεράνουμε  τον ανεύθυνο  τρόπο με τον οποίο   αυτή η δημοτική αρχή διαχειρίζεται τόσο σοβαρά θέματα,  όπως είναι η υδροδότηση του Στεφανοβικείου.
Το πρόβλημα όμως είναι τεράστιο και το υφίστανται καθημερινά 2000 κάτοικοι. Πρόταση μας είναι να συγκληθεί άμεσα το συμβούλιο της ΔΕΥΑ και με πρωτοβουλία του   να γίνει μια διαπαραταξιακή επιτροπή η οποία να εξετάσει  όλες τις παραμέτρους του σοβαρού αυτού  προβλήματος και από κοινού να παρθεί απόφαση, σε αντίθεση με αυτό που συμβαίνει σήμερα  να αποφασίζουν για τόσο σοβαρά θέματα δύο άνθρωποι με αποτέλεσμα να χάνεται χρόνος και δημόσιο χρήμα.
             Συνέχεια του θεάτρου του παραλόγου…   στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο. Χθες στο τοπικό τύπο  της 2/8 /2011 διαβάσαμε με μεγάλη μας έκπληξη την ανακοίνωση της δημοτικής αρχής ότι  αποφάσισε την τοποθέτηση καθισμάτων και ομπρελών στην παραλία Καμαρίου και την  παροχή υπηρεσιών ναυαγοσώστη. Το βράδυ στο δημοτικό συμβούλιο μας δόθηκε εκτός ημερησίας διάταξης το συγκεκριμένο θέμα. ‘Οταν ζητήθηκε από την παράταξη μας η πρόταση του τοπικού συμβουλίου, η ημερομηνία που μας δόθηκε ήταν μια μέρα μετά τη ανακοίνωση στο τοπικό τύπο. Φυσικά αναρωτηθήκαμε ποιές είναι οι αρμοδιότητες  του δημοτικού συμβουλίου και του τοπικού  συμβουλίου, όταν προειλημμένες αποφάσεις  έρχονται για συζήτηση αφού  ήδη έχουν ανακοινωθεί στον τοπικό τύπο. Σαν δημοτική παράταξη είμαστε υπέρ της ανάπτυξης όλων των περιοχών του δήμου  και ειδικά της περιοχής του Καμαρίου, που είναι από τις ομορφότερες και τις πιο επισκέψιμες περιοχές  του δήμου μας.
Βασική όμως προϋπόθεση είναι,  οι προτάσεις που κατατίθενται να είναι έγκαιρες, ώστε να μπορούν να αποδώσουν τα προβλεπόμενα οφέλη στις τοπικές κοινωνίες και γενικότερα στο Δήμο, με  σεβασμό στον πολίτη, τον επιχειρηματία και το  περιβάλλον.