> Voliotaki: Συνάντηση Μ.Χρυσοχοϊδη και Χ.Παμπούκη με τα μέλη του ΣΕΕΝ

Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

Συνάντηση Μ.Χρυσοχοϊδη και Χ.Παμπούκη με τα μέλη του ΣΕΕΝ

Το θέμα της σύμβασης για την κρουαζιέρα, οι λιμενικές υποδομές, τα προβλήματα στην ακτοπλοΐα και οι ζημιές των εταιρειών που προέρχονται από την αύξηση στην τιμή των καυσίμων, αλλά και το θέμα της επανίδρυσης του πρώην υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, εξετάστηκε στη σημερινή συνάντηση που είχε ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Μ.Χρυσοχοϊδης και ο αναπληρωτής υπουργός Χ.Παμπούκης με τα μέλη του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας.

«Όλα τα θέματα θα εξεταστούν με θετική διάθεση γιατί θεωρούμε ότι η ναυτιλία είναι πάρα πολύ κομβικός πυλώνας και έχει πολύ μεγάλες έντονες και αναπτυξιακές προοπτικές....

Άρα πράγματα που βοηθούν την ανάπτυξη ανάμεσα στις οποίες είναι και ορισμένες αγκυλώσεις που μπορεί να υπάρχουν στον τομέα της κρουαζιέρας αλλά και σε άλλους χώρους, είναι θέματα τα οποία θα κοιτάξουμε θετικά και με κάποια χρονική προτεραιότητα ανάλογα με τη σημαντικότητα και αν θέλετε την επιτακτικότητα του ζητήματος» τόνισε σε δηλώσεις του, ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Χάρης Παμπούκης.

Ερωτηθείς αν υπάρχει ενδιαφέρον από ξένες μεγάλες εταιρείες να επενδύσουν στον ελλαδικό χώρο και στους σταθμούς κρουαζιέρας ο κ. Παμπούκης ανέφερε ότι θα υπάρξει χωροταξικός σχεδιασμός για το θέμα, ενώ πρόσθεσε ότι υπάρχει μια ολόκληρη οργάνωση και συζήτηση ακριβώς για να μπορέσει να αυξηθεί η κρουαζιέρα στην Ελλάδα και «η οποία θα συμβάλει και αυτή στον μεγάλο εθνικό στόχο που έχουμε όλοι, ο οποίος είναι να φτάσουμε γρήγορα σε πρωτογενή πλεονάσματα και να σωθεί η χώρα».

Σε ερώτηση αν αλλάζει κάτι ως προς την αναδιάρθρωση του υπουργείου καθώς όλες οι εφοπλιστικές ενώσεις επαναφέρουν εκ νέου το θέμα του λιμενικού, ο κ. Παμπούκης τόνισε: «Προφανώς έχουν δίκιο».