> Voliotaki: Αντιπαράθεση Λοβέρδου-Λαφαζάνη στη Βουλή

Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

Αντιπαράθεση Λοβέρδου-Λαφαζάνη στη Βουλή

Παιχνίδι παραπληροφόρησης με τους τραυματίες των σφοδρών επεισοδίων στο κέντρο της Αθήνας, κατήγγειλε ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος μιλώντας στη Βουλή αν και ο απολογισμός για τον αριθμό των τραυματιών το προηγούμενο διήμερο είναι πρωτοφανής. ...


Συνολικά χθες 197 άνθρωποι είχαν την ανάγκη ιατρικών υπηρεσιών, ενημέρωσε ο κ. Λοβέρδος. Από αυτούς χθες τραυματίστηκαν 56 αστυνομικοί και άλλοι 82 αστυνομικοί προχθές. Ανάμεσα σε αυτούς και ο αστυνομικός ο οποίος υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση για να συγκολληθεί το μεσαίο του δάχτυλο αλλά η επέμβαση δεν ήταν 100% επιτυχής.

«Δεν έχει σημασία ότι μπορούσε να πεθάνει ένας άνθρωπος; Αλλά έχει σημασία αν αυτός που θα πεθάνει είναι απλός πολίτης και όχι αν είναι άνθρωπος που χάνει τη ζωή του και εργάζεται για το κράτος;», αναρωτήθηκε σε έντονο ύφος ο υπουργός Υγείας σχολιάζοντας το διακομματικό σφυροκόπημα για τον ρόλο της αστυνομίας και καταγγέλλοντας «μιντιακό κλίμα παραπληροφόρησης», «τηλεφωνήματα για δήθεν εγκλωβισμένους το απόγευμα στο Μετρό, την ώρα που είχαν καταφύγει εκεί κουκουλοφόροι για να ξεκουραστούν», αλλά και παραπληροφόρηση από «συνδικαλιστές της ΝΔ στον ιατρικό χώρο, όπως ο κ. Λουράντος, που έλεγαν ότι πάνε να φέρουν φάρμακα από το φαρμακείο τους για τον κανέναν».

Ο υπουργός Υγείας περιέγραψε τις προσπάθειες που κατεβλήθησαν προκειμένου στις τέσσερις χθες το απόγευμα να μεταφερθούν εγκλωβισμένοι με συρμούς του Μετρό σε άλλο σταθμό για να τους παραλάβουν τα ασθενοφόρα.

Η ομιλία όμως του κ. Λοβέρδου πυροδότησε έντονη αντιπαράθεση με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτη Λαφάνη, όταν ο υπουργός Υγείας αναφέρθηκε στην επίσκεψη του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στο νοσοκομείο της Νίκαιας, όπου είχε διακομισθεί τραυματίας διαδηλωτής μετά από παλαιότερα επεισόδια, και οι άνθρωποι που συνόδευαν τον κ. Λαφαζάνη «δείρανε ιατρικό προσωπικό».

«Λυπάμαι διότι ο υπουργός Υγείας εξελίχθηκε από το βήμα της Βουλής σε κοινό συκοφάντη», αντέδρασε ο κ. Λαφαζάνης διευκρινίζοντας ότι ο τραυματισμένος διαδηλωτής στο Νοσοκομείο της Νίκαιας δεν είχε καμία σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ. "Είπατε ότι ήμουν επικεφαλής ομάδας που έδερνε. Αυτό είναι συκοφαντία άνευ προηγουμένου. Όταν εγώ πήγα εκεί ήμουν με τον θεράποντα ιατρό και τον διοικητή και οι άνθρωποι με ευχαριστούσαν κιόλας που συνέβαλα να διευκολυνθούν οι υπηρεσίες που προσφέρθηκαν", είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επιμένοντας να χαρακτηρίζει κοινό συκοφάντη τον κ. Λοβέρδο.

Ο υπουργός Υγείας επικαλέστηκε την εισαγγελέα που παρίστατο την ώρα των διαπληκτισμών και που είπε ότι ο κ. Λαφαζάνης «εισέβαλε» στο Νοσοκομείο και ότι μαζί του ήταν άνθρωποι που προπηλάκισαν και χτύπησαν διοικητικό και νοσηλευτικό προσωπικό.