> Voliotaki: «Στα χέρια μας έσκασε η φούσκα της Μεταπολίτευσης»

Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

«Στα χέρια μας έσκασε η φούσκα της Μεταπολίτευσης»

Δριμεία επίθεση Ραγκούση στην κυβέρνηση Καραμανλή

Ο υπουργός Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης άσκησε έντονη κριτική στην κυβέρνηση Καραμανλή, την οποία κατηγόρησε για την δυσχερή κατάσταση που παρέλαβε στα χέρια της η κυβέρνηση Παπανδρέου. Μίλησε επίσης για το Μνημόνιο καθώς και για τα σημεία στα οποία θα κριθεί τελικά η επιτυχία της παρούσας κυβέρνησης.

Διαβάστε τα σημαντικότερα σημεία της συνέντευξης που παραχώρησε ο κος Ραγκούσης στο περιοδικό Crash, το οποίο θα κυκλοφορήσει στις 10 Ιουνίου:


Τα περισσότερα κυβερνητικά στελέχη, όπως και εσείς τώρα, αποδίδουν την κρίση στη διακυβέρνηση Καραμανλή. Είναι πολυτέλεια για το ΠΑΣΟΚ να παραδεχθεί ότι εφαρμόστηκε εγκληματική οικονομική πολιτική και στις περιόδους Ανδρέα Παπανδρέου και Κώστα Σημίτη;

«Δεν ισχυρίζεται κανείς ότι οι προηγούμενες κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ ήταν αλάνθαστες. Είναι προφανές ότι στο πελατειακό κράτος που οικοδομήθηκε στη Μεταπολίτευση, συμμετείχε και το ΠΑΣΟΚ. Και προφανώς υπάρχει ευθύνη. Αυτοί που εγκλημάτισαν όμως εναντίον της χώρας, ήταν εκείνοι που διαχειρίστηκαν τις τύχες των πολιτών την περίοδο 2004-2009.»

Αν το μνημόνιο είναι «αναγκαίο κακό», γιατί άραγε δεν μπορείτε να πείσετε την πλειοψηφία των πολιτών και την αντιπολίτευση;
«Η αλήθεια είναι ότι στα χέρια μας έσκασε η φούσκα της Μεταπολίτευσης. Για την οποία υπάρχουν ευθύνες, υπάρχουν ασυγχώρητες πρακτικές και αντιλήψεις. Εμείς σε αυτές προσπαθούμε να βάλουμε τέλος.[…] Απαραίτητα ήταν τα 110 δις που κατάφερε να εξασφαλίσει για την πατρίδα ο Γιώργος Παπανδρέου, γιατί διαφορετικά η στάση πληρωμών θα είχε τις βαρύτερες επιπτώσεις στην κοινωνία μετά τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο και θα οδηγούσε τη χώρα σε αποσύνθεση και ανυποληψία, αλλά και την ανεργία πάνω από 40%.»

Βλέπετε φως στο τούνελ; Εσείς θα βάζατε κάποιο χρονοδιάγραμμα, πέρα από το οποίο ο ελληνικός λαός θα μπορεί να δει χειροπιαστά αποτελέσματα από την εφαρμογή του Μνημονίου;
«Θα κριθούμε σε δύο σημεία: πρώτον αν θα καταφέρουμε να αποτρέψουμε την προδιαγεγραμμένη χρεοκοπία που έκανε τον κ. Καραμανλή να εγκαταλείψει την κυβέρνηση[…] και δεύτερον αν θα αναμορφώσουμε τη χώρα, αν θα τελειώσουμε οριστικά με το χρεοκοπημένο κράτος που παραλάβαμε.[…] Γιατί με διαύγεια τελειώσαμε με την αδιαφάνεια. Με τους νόμους της αξιοκρατίας στις προσλήψεις και στις προαγωγές η κομματική ευνοιοκρατία στη δημόσια διοίκηση τελείωσε. Με τον Καλλικράτη επαναθεμελιώσαμε την Τοπική Αυτοδιοίκηση με ένα νέο πρότυπο διακυβέρνηση και χρηστής διαχείρισης.»