> Voliotaki: Με παραίτηση απειλεί η Αράπογλου

Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

Με παραίτηση απειλεί η Αράπογλου

Άκρως καυστική για το μέχρι σήμερα έργο της κυβέρνησης εμφανίζεται η βουλευτής Θεσσαλονίκης του ΠΑΣΟΚ Χρύσα Αράπογλου, η οποία δηλώνει ότι «πολύ δύσκολα θα σηκώσω το χέρι να ψηφίσω το Μεσοπρόθεσμο» και τονίζει ότι εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο παραίτησής της μετά την αυριανή συνεδρίαση του ΚΤΕ Οικονομικών.

Μιλώντας στον Real FΜ η κα Αράπογλου απαριθμεί μια σειρά γεγονότων που την προβληματίζουν, εξαπολύοντας βέλη κατά της κυβέρνησης. Όπως τονίζει δεν την προβληματίζεται μόνο το γεγονός ότι οι βουλευτές δεν έχουν την παραμικρή ενημέρωση έως σήμερα, αλλά και το ότι προ ημερών μετέβη στον Γραμματέα της ΚΟ Βασίλη Έξαρχο και του ζήτησε να μεταβιβάσει σε κάποιον υπεύθυνο ότι για την ίδια είναι «κόκκινη γραμμή» η πώληση της ΕΥΑΘ, όμως από τότε ουδείς της τηλεφώνησε....


Ακόμα, προβληματίζεται – και αυτή είναι ίσως η μεγαλύτερη αιχμή κατά της κυβέρνησης- ότι «το Μνημόνιο ΙΙ θα είναι το ίδιο αδιέξοδο με το Μνημόνιο Ι, οδηγώντας τη χώρα σε πενταετή τουλάχιστον ύφεση και τα χρήματα του νέου δανείου σε ένα πηγάδι χωρίς πάτο». Εκφράζει, δε, και την ανησυχία της ότι ενδεχομένως η χώρα να πτωχεύσει σε τρία έτη από τώρα, όταν οι Ευρωπαίοι θα έχουν προστατεύσει τις δικές τους τράπεζες και τις δικές τους οικονομίες.

Δριμεία είναι η κριτική που ασκεί και στην αποτελεσματικότητα της κυβέρνησης σημειώνοντας με νόημα: «Ένα κάμπινγκ της Σκότινας Πιερίας δεν έχουν καταφέρει να πουλήσουν έως τώρα και γι’ αυτό δεν φταίνε οι βουλευτές. Ούτε φταίνε οι βουλευτές που δεν έγιναν οι επενδύσεις στον Αστακό ή στο Ελληνικό».

Κατά την ίδια, λύσεις υπάρχουν και φέρνει ως παράδειγμα την ΕΥΑΘ αναφέροντας ότι τα χρήματα από την πώληση της ΕΥΑΘ ανέρχονται σε 60-65 εκατομμύρια ευρώ, όσο ακριβώς είναι τα κέρδη μιας πενταετίας. «Ας δώσουν λοιπόν τα κέρδη της ΕΥΑΘ για μια δεκαετία, αντί να την πουλήσουν» σημειώνει χαρακτηριστικά.