> Voliotaki: Έρχεται ευρύς ανασχηματισμός με είσοδο τεχνοκρατών

Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

Έρχεται ευρύς ανασχηματισμός με είσοδο τεχνοκρατών

Πολύ κοντά σε ένα μεγάλο ανασχηματισμό της κυβέρνησης φέρεται να βρίσκεται ο πρωθυπουργός. Πληροφορίες από το Μέγαρο Μαξίμου αναφέρουν ότι ο κ.Παπανδρέου έχει πεισθεί ότι το Μνημόνιο ΙΙ δεν μπορεί να υλοποιηθεί απ' όσους απέτυχαν να εφαρμόσουν το Μνημόνιο Ι και ετοιμάζεται να κάνει μεγάλες αλλαγές στη σημερινή σύνθεση του υπουργικού συμβουλίου....

Στο πλαίσιο αυτό φέρεται να εξετάζεται και το σοβαρό ενδεχόμενο της εισόδου στην κυβέρνηση ομάδας τεχνοκρατών, οι οποίοι θα αναλάβουν να φέρουν σε πέρας το όλο έργο, υπό την αίρεση βεβαίως ότι :α) θα δεχθούν να το κάνουν, αποδεχόμενοι την πρόκληση - πρόσκληση της συμμετοχής στην κυβέρνηση και β) θα έχουν την ελάχιστη δυνατή συναίνεση της αντιπολίτευσης και ειδικότερα του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας.

Ήδη, οι σχετικές προσεγγίσεις έχουν ξεκινήσει, σε καθαρά διερευνητικό επίπεδο και με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον αναμένονται οι απαντήσεις. Εφόσον το σενάριο προκριθεί, τότε οι κυβερνητικές αλλαγές θα πρέπει να αναμένονται αμέσως μετά την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου και κατά πάσα πιθανότητα πριν από την επικείμενη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών, η οποία είναι προγραμματισμένη για τις 24 Ιουνίου. Ενδεχομένως και πριν από το συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, το οποίο είναι προγραμματισμένο για τις 20 του ίδιου μήνα.

Πηγή:Voria