> Voliotaki: Τον εφιάλτη του διχασμού ξυπνά ο Πάγκαλος

Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

Τον εφιάλτη του διχασμού ξυπνά ο Πάγκαλος

  Του Χ.Κ.Λαζαρόπουλου 

Εάν είχε τη στοιχειώδη πολιτική αξιοπρέπεια και συστολή ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θόδωρος Πάγκαλος θα έπρεπε να παραιτηθεί.

Κινείται με την μικροκομματική λογική του ΠΑΣΟΚ που κυβέρνησε την προηγούμενη δεκαετία ενώ ο Γιώργος Παπανδρέου εκλιπαρεί για ψήφο εμπιστοσύνης και ισχυρίζεται ότι αναζητεί στήριξη για τη λεγόμενη εθνική ενότητα, ο κ. Πάγκαλος διαστρεβλώνει την ιστορία, λέγοντας ότι η δημοκρατία αποκαταστάθηκε στην Ελλάδα το 1981 από τον Ανδρέα Παπανδρέου....


Προφανώς για να εκφράζει αυτές τις απόψεις, ο αντιπρόεδρος της κυβερνήσεως και να μην ελέγχεται από τον πρωθυπουργό, αυτή η μικροκομματική, ξεπερασμένη και εθνικά διχαστική αντίληψη διέπει την κυβέρνηση που παραπαίει, υποθηκεύει το μέλλον της ελληνικής κοινωνίας εκχωρεί δικαιώματα στους δανειστές και δεν έχει ηθική και πολιτική νομιμοποίηση να κυβερνά υπό αυτές τις συνθήκες.

Πανικόβλητος ο Παπανδρέου ισχυρίζεται πως κανείς δεν είπε ότι, δεν ήλθε η δημοκρατία το 1974 και να σώσει τα προσχήματα στο όνομα της δήθεν συναίνεσης και δεν είναι τυχαίο ότι παρακάλεσε τον πρώην πρόεδρο της Βουλής κ. Δημήτρη Σιούφα να καλέσει τους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως να επιστρέψουν στα έδρανα.

Δεν είναι τυχαίο ότι και ο έτερος αντιπρόεδρος της κυβερνήσεως Ευάγγελος Βενιζέλος έκανε λόγο για ακρωτηριασμένη Βουλή γεγονός που προφανώς δείχνει ότι όλη αυτή η ιστορία με την αληθοφάνεια των καλών προθέσεων, που θέλει να δείξει η κυβέρνηση, δεν είναι παρά ένα επικοινωνιακό τέχνασμα.