> Voliotaki: Εν αναμονή κυβερνητικών εξαγγελιών ο κλάδος του τουρισμού

Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

Εν αναμονή κυβερνητικών εξαγγελιών ο κλάδος του τουρισμού

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένει ο επιχειρηματικός κόσμος του τουρισμού τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, στη σημερινή πανηγυρική τακτική γενική συνέλευση του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Τουριστικών Επιχειρήσεων (Σ.Ε.Τ.Ε.), που θα λάβει χώρα σήμερα το βράδυ στο Μέγαρο Μουσικής....



Όπως προανήγγειλε ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλος Γερουλάνος, ο πρωθυπουργός αναμένεται να αναφερθεί στο επερχόμενο νομοθετικό έργο για τον τουρισμό και θα δεσμευτεί για την υλοποίησή του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η σημαντικότερη εξαγγελία θα είναι η εισαγωγή της τουριστικής κατοικίας εντός των ξενοδοχειακών συγκροτημάτων, από την καθιέρωση της οποίας περιμένει η αγορά την προσέλκυση σημαντικών επενδύσεων αλλά και σημαντικό αριθμό τα επόμενα χρόνια.

Παράλληλα, ο νέος θεσμός θα χρησιμοποιηθεί για την αξιοποίηση των κρατικών εκτάσεων που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα αποκρατικοποίησης της κυβέρνησης.

Στο μεταξύ, ο Παύλος Γερουλάνος έβαλε τέλος στα σενάρια περί επέκτασης του μέτρου της μείωσης του Φ.Π.Α. στις υπηρεσίες πέραν των ξενοδοχείων.