> Voliotaki: Νέο κύμα συγχωνεύσεων οργανισμών του δημοσίου, προανήγγειλε ο Θ. Πάγκαλος

Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

Νέο κύμα συγχωνεύσεων οργανισμών του δημοσίου, προανήγγειλε ο Θ. Πάγκαλος

Στην αδυναμία της κρατικής μηχανής, απέδωσε ο Θ. Παγκαλος, την υστέρηση εσόδων, μιλώντας στον ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ 99,5.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης αναγνώρισε ότι ο μέσος φορολογούμενος είναι εκείνος που σηκώνει το βάρος, πέραν του δέοντος, καθώς «διαφεύγουν μεγάλοι φορολογούμενοι». Όπως τόνισε, υψηλά εισοδήματα καταφέρνουν «με έμμεσους και περίπλοκους  τρόπους», να ξεφεύγουν από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς.

«Αυτά πρέπει να λυθούν», είπε ο κ. Πάγκαλος, πρόσθεσε ότι στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής, «συναντάμε την κακοδαιμονία της κρατικής μηχανής» και άφησε αιχμές ότι ορισμένοι δεν δείχνουν τη βούληση να συγκρουστούν με τα μεγάλα συμφέροντα, διευκρινίζοντας ότι δεν αναφέρεται σε υπουργούς....


Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, προανήγγειλε την κατάθεση στη Βουλή, εντός των επόμενων εβδομάδων, δεύτερου νομοσχεδίου για συγχωνεύσεις οργανισμών.

Οι υπάλληλοι των οργανισμών, όπως είπε, θα μεταταχθούν σε άλλες υπηρεσίες, ενώ όσοι υπάλληλοι είναι ορισμένου χρόνου θα παραμείνουν στην εργασία τους μέχρι τη λήξη της σύμβασής τους.

Ερωτηθείς για τη φράση του «μαζί τα φάγαμε», υπογράμμισε την έννοια της «συνευθύνης». «Όλοι έχουμε ευθύνες, σε διαφορετικό ποσοστό, αλλιώς ο πολίτης είναι άβουλος και έρμαιο των πολιτικών», ανέφερε. Οι βουλευτές εκλέγονται από τον λαό. Τους ψήφιζαν γιατί ήλπιζαν ότι θα τύχουν της εύνοιάς τους, σημείωσε.